Šonedēļ pavasarīgais siltums Latvijā saglabāsies – daudzviet dienās gaisa temperatūra būs virs +20°, tomēr vietām arī būs sagaidāms lietus un pat pērkona negaiss, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Sinoptiķiem ir jaunas ziņas par šonedēļ gaidāmo laiku – prognoze 7 dienām!

Aizgājušajā nedēļā Latvijā varēja piedzīvot krasas laika apstākļu izmaiņas – nedēļas sākumā aktīva ciklonu darbība atnesa sniegu un brāzmainu vēju, kā arī daudzviet termometra stabiņš noslīdēja zem 0° atzīmes. Tomēr atmosfēras spiedienam paaugstinoties un mūsu reģionā ieplūstot siltākām gaisa masām, laiks nedēļas nogalē uzlabojās – nokrišņi mitējās, vējš kļuva lēns un gaiss daudzviet Latvijā iesila līdz +15…+20°.

Otrdien un trešdien saules stari mīsies ar mākoņiem, kas vietām atnesīs īslaicīgu lietu, bet otrdien, iespējams, arī pērkona negaisu. Vējš pūtīs lēni, un naktī uz trešdienu atsevišķos rajonos veidosies migla. Diennakts tumšajās stundās gaisa temperatūra pieturēsies +8…+13° robežās, bet dienās termometra stabiņš pakāpsies līdz +17…+22°, trešdien vietām pat līdz +24° atzīmei. Piekrastes rajonos gan naktīs, gan dienās būs vēsāk.

Arī nedēļas otrajā pusē saglabāsies anticiklona ietekme, tādēļ laika apstākļi kopumā būs mierīgi un labvēlīgi. Maija pirmajos datumos būs galvenokārt sauss laiks un tikai vietām nolīs pa kādai lietus pilei, savukārt, vējš būs lēns. Gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā nedēļas sākumā, vien brīvdienās tā pazemināsies un dienās termometra stabiņš vairs nepārsniegs +20° atzīmi.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsTiešām tik populāra? Magoni vienā no Latvijas skaistākajām pilsētām ielenc fanu pulks!
Nākamais rakstsOkupācijas muzeja dedzināšanas iespējamo organizētāju atrod cietumā