Tuvākajās diennaktīs naktis kļūs ievērojami vēsākas tāpēc ūdens temperatūra ūdenstilpēs atkal kļūs vēsāka. Upju notece tuvākajās dienās svārstīsies vietām paaugstināsies, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Sinoptiķiem ir kas sakāms par notikumiem turpmākajās dienās

Piektdien Latvijas upēs ūdenslīmenis lielākoties turpināja svārstīties, daudzviet nokrišņu ietekmē paaugstinājās. Ūdenslīmenis paaugstinājās Rīgas līča piekrastē, kā arī vējuzplūdu ietekmētajos upju un ezeru posmos.

Piektdien ūdenslīmenis Daugavā svārstījās ±3 cm robežās. Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās ±5 cm robežās. Gaujas baseina upēs ūdenslīmenis svārstījās ±7 cm robežās, bet Gaujas lejtecē ūdenslīmenis paaugstinājās par 32 cm. Salacā un tās baseina upēs ūdenslīmenis svārstījās ±5 cm robežās. Lielupes augštecē un vidustecē, kā arī Lielupes baseina upēs ūdenslīmenis svārstījās ±8 cm robežās, bet Lielupes lejtecē ūdens līmenis paaugstinājās par 20 cm. Kurzemes upēs ūdenslīmenis pārsvarā svārstījās ±5 cm robežās, bet Ventā pie Leckavas un Vendzavas paaugstinājās par 13…20 cm, savukārt Bārtā pie Skuodām ūdenslīmenis pazeminājās par 16 cm.

Siltā laika ietekmē ūdens upēs un ezeros kļuvis siltāks. Sestdienas rītā ūdens temperatūra upēs bija 9…14°C, ezeros 11…14°C, bet Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastē 9…14°C.

Laiks kļuvis rudenīgs, ūdensaugi daudzviet jau sāk nogulties, tomēr vairākās upēs joprojām ir ūdensaugi pa visu teces šķērsgriezumu vai teces šķērsgriezuma atsevišķās vietās.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X 

Iepriekšējais rakstsTeju 81 miljonu eiro laimējušais lietuvietis atklājis, ko iesāks ar naudu
Nākamais rakstsSestdien uz ceļiem daudz negadījumu un notvertu dzērājšoferu