Septembra pirmās dienas ir aizritējušas ar mierīgiem laika apstākļiem – bija sauss un lielākoties saulains laiks. Tomēr naktis kļuva dzestrākas. Ceturtdienas agrā rītā tika fiksēta zemākā gaisa temperatūra kopš jūnija vidus – Gaiss Zosēnos atdzisa līdz +3,4°, Madonā līdz +4,0 °, bet Rēzeknē un Alūksnē līdz +4,7 °. Tomēr Latvijā vēl aizvien turpinās meteoroloģiskā vasara un tuvākajās dienās gaisa temperatūra paaugstināsies, brīvdienās sasniedzot pat +25°, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Darba nedēļas beigās, piektdien, debesīs būs neliels mākoņu daudzums. Diennakts paies bez nokrišņiem. Pūšot lēnam vējam, nakts un rīta stundās atsevišķos rajonos sabiezēs migla. Nakts būs dzestra un teritorijas lielākajā daļā gaiss atdzisīs līdz +5…+9°, vienīgi piekrastē temperatūra būs par dažiem grādiem augstāka. Dienā gaiss iesils līdz +18…+22°.

Brīvdienās, anticiklona ietekmē, saglabāsies līdzīgi laika apstākļi – lai arī debesis palaikam aizklās mākoņi, lietus nav gaidāms. Naktī uz sestdienu, pūšot lēnam vējam, atsevišķos rajonos sabiezēs migla, kas dažviet būs novērojama vēl rīta stundās. Naktis kļūs nedaudz siltākas, minimālā gaisa temperatūra būs +10…+16° robežās, savukārt dienu laikā termometra stabiņš pakāpsies līdz +20…+25° atzīmei. 

Nākamās nedēļas pirmajā pusē laika apstākļi būtiskas izmaiņas nenesīs,  turpināsies mierīgs un sauss laiks, tomēr šī brīža prognozes liecina, ka no nedēļas vidus atmosfēras spiediens pazemināsies, mākoņu debesīs būs vairāk, brīžiem līs un pūtīs brāzmaināks vējš. Arī gaisa temperatūra nākamās nedēļas otrajā pusē būs par dažiem grādiem zemāka.

Iepriekšējais rakstsBērnu zobu higiēnas ABC
Nākamais rakstsHoroskopa zīmes, kuras SEPTEMBRĪ būs visveiksmīgākās