Aizvadītas siltas Lieldienu brīvdienas, tomēr vēl ir tikai pats aprīļa sākums un, visticamāk, vēl nāksies piedzīvot gan nelielu salu, gan kādu sniegpārslu. Otrdienas rītā par turpmāk gaidāmo plašāk pastāstīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Sinoptiķim Bricim nav patīkamu ziņu par laiku tuvākajās dienās

Jau iepriekš ziņots, ka marta pēdējā dienā labots šī mēneša siltuma rekords – tagad tas ir +22.8 grādi. Nekad iepriekš novērojumu vēsturē martā nav bijis tik silts laiks. Arī 1. aprīlī sasniegtie +23 grādi ir šī datuma rekords un agrākie zināmie +23 Latvijas novērojumu vēsturē (iepriekš 12. aprīlī).

“Kurzemē siltums jau ir beidzies. Jau vakar Ziemeļkurzemē temperatūra dažviet nepārsniedza +10 grādus, un no rietumiem, iesaistot jūras aukstos ūdeņus, kas piepalīdz gaisam būt aukstākam, tas aukstums mums tuvojas,” stāsta sinoptiķis.

“Jau naktī un rīt Latgalē, Sēlijā, Vidzemes austrumos nokrišņi būs stipri. Lielākā daļa no tiem būs lietus, bet rītdienas laikā tas pāries slapjā sniegā, un neliela sniega kārta var veidoties,” viņš turpina.

Uz nedēļas nogali pakāpeniski kļūs siltāks. Piektdien temperatūra vēl turēsies zem +10 grādiem, bet svētdien daudzviet jau būs virs +15 grādiem, zina teikt sinoptiķis.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

 

Iepriekšējais rakstsPolicijai ir gan labas, gan sliktas ziņas par pieredzēto Lieldienu brīvdienās
Nākamais rakstsŠajās sešās Latvijas vietās sestdien BEZ MAKSAS varēs nodot visa veida neizjauktu elektrotehniku