Nedēļas sākumā ieplūstot aukstākai gaisa masai, termometra stabiņš noslīdēja zem 0° atzīmes un atgriezās ziemīgais laiks. Tuvākajās dienās un jaunnedēļ laika apstākļi būs mainīgi, bet sals saglabāsies. Brīvdienās snigšana mitēsies, bet gaisa temperatūra diennakts tumšajās stundās vietām sasniegs -15° atzīmi, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Darba nedēļas beigās virs Latvijas teritorijas dominēs aukstāka gaisa masa, līdz ar to negatīva gaisa temperatūra lielākajā daļā valsts ir gaidāma gan diennakts tumšajās, gan arī gaišajās stundās. Piektdien naktī daudzviet gaidāms sniegs, centrālajos rajonos snigs stipri, vietām sniega sega pieaugs par 5 cm, dienā snigs valsts austrumos. Brīvdienas aizritēs lielākoties mākoņainas, tomēr bez nokrišņiem, kā arī būtiska vēja pastiprināšanās nav gaidāma, dominēs lēns austrumu puses vējš. Termometra stabiņš dienās daudzviet pieturēsies 0…-5° robežās, austrumos būs par pāris grādiem vēsāk, naktīs gaisa temperatūra būs no 0° jūras piekrastē līdz -10° austrumu rajonos. Savukārt naktī uz sestdienu vietām ziemeļaustrumu rajonos gaisa temperatūra pazemināsies līdz pat -15° atzīmei.

Jaunās darba nedēļas sākumā Latvijas teritorijai pietuvosies jauns ciklons, kas valsts dienvidos nesīs nokrišņus, galvenokārt sniegu un slapju sniegu, kā arī brāzmainu vēju piekrastes rajonos. Sals saglabāsies – termometra stabiņš lielākajā teritorijas daļā pieturēsies zem 0° atzīmes. Nedēļas vidū pastiprināsies plaša anticiklona ietekme no austrumiem – tas nesīs aukstāku, bet sausu un daļēji saulainu laiku.

Iepriekšējais rakstsPirkums benzīntankā uz mūžu maina ventspilnieces dzīvi
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 9. februāris