Tuvākajās dienās turpināsies mitrāks periods, gaidāmi nokrišņi, vietām tie būs stipri. Turpināsies ūdenslīmeņa paaugstināšanās upēs, straujāka tā būs rietumdaļā. Septembra pēdējās un oktobra pirmajās dienās lielākajā daļā upju paaugstināsies ūdenslīmenis. Būs vējains laiks, turpināsies krasākas ūdenslīmeņa svārstības vējuzplūdu ietekmētajos upju un ezeru posmos, piektdien vēstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Sinoptiķi izplata ziņas par notikumiem turpmāk

Aizvadītajā diennaktī ūdenslīmenis Daugavā turpināja svārstīties ± 4 cm robežās. Citās Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis arī lielākoties svārstījās ± 5 cm robežās. Gaujas un Salacas baseinu upēs ūdenslīmenis pārsvarā svārstījās ± 1 cm robežās, bet Tirzā pie Lejasciema ūdenslīmenis paaugstinājās par 17 cm, kā arī vēja ietekmē Gaujas lejteces posmā pie Carnikavas ūdenslīmenis paaugstinājās par 18 cm diennaktī. Lielupes posmā no Mežotnes līdz Kalnciemam ūdenslīmenis pazeminājās par 1…17 cm, bet posmā pie Slokas paaugstinājās par 13 cm diennaktī. Citās Zemgales upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās ± 2 cm robežās, straujāk ūdenslīmenis paaugstinājās Mūsā pie Tabokines un Bērzē pie Baložiem attiecīgi par 5 un 6 cm diennaktī. Ventas posmā no augšteces līdz Kuldīgai ūdenslīmenis svārstījās ± 4 cm robežās, straujāk ūdenslīmenis paaugstinājās Ventas lejteces posmā pie Vendzavas par 23 cm diennaktī. Citās Kurzemes upēs ūdenslīmenis pārsvarā svārstījās ± 2 cm robežās, straujāk ūdenslīmenis paaugstinājās Irbē pie Vičakiem, Užavā pie Tērandes un Bārtā pie Skuodām par 6…14 cm diennaktī.

Piektdienas rītā ūdens temperatūra Daugavā 16…17°C, Latgales un Vidzemes upēs 13…16°C, Zemgales un Kurzemes upēs 13…18°C, ezeros un ūdenskrātuvēs 17…18°C, Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastē 11…17°C. Nākamnedēļ būs rudenīgāki laikapstākļi, naktis kļūs aukstākas, tādēļ ūdens diezgan strauji kļūs vēsāks.

Ūdensaugi upēs lielākoties ir pa visu teces šķērsgriezumu vai teces šķērsgriezuma atsevišķās vietās, straujākos upju posmos ūdensaugi tikai pie krasta. Vietām ūdensaugi sāk sēsties uz gultnes.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsNezināšana vai apzināta pārgalvība? Rīgā izraisa nopietnu avāriju, tā ir nofilmēta – VIDEO
Nākamais rakstsAgrā sestdienas rītā uz Siguldas šosejas notikusi nopietna avārija; meklē aculieciniekus – VIDEO