Atlikušajās šis nedēļas dienās vēl saglabāsies mierīgs un lielākajā valsts daļā lielākoties sauss laiks. Turpinot ieplūst vēsākam gaisam no ziemeļiem, gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies un dažviet sagaidāms slapjš sniegs, sniegs. Tomēr jaunnedēļ laika apstākļi būtiski mainīsies. Virs Latvijas atradīsies plaša aukstā gaisa masa, kā arī laikapstākļus noteiks ciklonu darbība. Šie divi procesi gādās par vēsu, nokrišņiem bagātu un vējainu laiku.  Lielā daļā valsts no jauna izveidosies sniega sega, kas vietām nenokusīs pat vairākas dienas, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Sinoptiķi nāk klajā ar ārkārtīgi sarūgtinošām prognozēm par laiku turpmāk

Piektdien saule mīsies ar mākoņiem. Lielākajā valsts daļā diennakts paies bez nokrišņiem, tomēr dienvidrietumu rajonos gaidāms lietus un slapjš sniegs, galējos austrumu rajonos arī sniegs. Atsevišķos posmos ceļi var būt slideni! Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš. Naktī uz piektdienu termometra stabiņš noslīdēs līdz +2…-3° atzīmei, bet dienā gaiss iesils līdz +3…+10°.

Arī brīvdienās saule mīsies ar mākoņiem un lielākajā valsts daļā saglabāsies sauss laiks, vien vietām dienvidos brīžiem gaidāmi nokrišņi, taču pārsvarā tie būs nelieli. Vējš pūtīs lēni līdz mēreni no ziemeļu puses. Latvijas teritorijā no ziemeļiem turpinās ieplūst vēsāka gaisa masa, tādēļ naktis būs vēsas – gan sestdien, gan svētdien daudzviet gaiss atdzisīs līdz +2…-3°, vien naktī uz svētdienu, debesīm skaidrojoties, Vidzemes ziemeļos gaisa temperatūra pazemināsies līdz -5°. Vietās, kur termometra stabiņš pieturēsies ap 0° atzīmi un zemāk, ceļi saglabāsies slideni. Diennakts gaišajās stundās būs jūtami siltāk – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +4…+9°, bet valsts dienvidaustrumu daļā gaiss iesils līdz +9…+11°.

Jaunās nedēļas sākumā laika apstākļi būtiski mainīsies – Latvijas teritoriju no dienvidaustrumiem šķērsos aktīvs ciklons, un tā ietekme uz laikapstākļiem valstī saglabāsies visas nedēļas garumā. Ciklons nesīs intensīviem nokrišņiem bagātu un vējainu laiku. Tā kā gaisa temperatūra turpinās pazemināsies un gan nakts, gan arī dienas stundās daudzviet tā būs +2…-3° robežās, dominējošā nokrišņu forma būs slapjš sniegs un sniegs. Daudzviet no jauna izveidosies sniega sega, tās biezums sasniegs 4-8 cm, bet lokāli austrumos sniega kārta var būt vēl biezāka, sasniedzot pat 8-10 cm. Laikam saglabājoties aukstam, sniega sega kusīs lēni un vietām var noturēties pat vairākas dienas. Vējš darba nedēļas sākumā pūtīs mēreni līdz mēreni stipri no ziemeļiem, ziemeļrietumiem, pirmdien un naktī uz otrdienu lielākajā valsts daļā brāzmās sasniedzot 15-19 m/s, piekrastē, kā ierasts, vējš būs stiprāks. Tālākajās dienas vējš pierims.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais raksts“Neesot zinājis” šo simbolu nozīmi. Vecmīlgrāvī saņem sodu par uzlīmi uz auto
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 19. aprīlis