Septembra beigās lielākajā daļā upju paaugstināsies ūdenslīmenis. Nedēļas otrajā pusē būs vējaināks laiks, kas izraisīs krasākas ūdenslīmeņa svārstības vējuzplūdu ietekmētajos upju un ezeru posmos, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Sinoptiķi nāk klajā ar ziņām par notikumiem turpmāk

Otrdien ūdenslīmenis upēs lielākoties pazemināsies, vietām svārstīsies. Tuvākajās dienās būs biežāk nokrišņi, vietām pat stipri, upēs sāksies ūdenslīmeņa svārstības, vietām pat paaugstināšanās.

Aizvadītajā diennaktī Latvijas upēs lielākoties turpinājās ūdenslīmeņa svārstības vai pazemināšanās, bet atsevišķos upju posmos ūdenslīmenis paaugstinājās.

Aizvadītajā diennaktī ūdenslīmenis Daugavā turpināja svārstīties ± 2 cm robežās. Citās Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās ± 6 cm robežās, bet Laucesē pie Lenderņas paaugstinājās par 12 cm un Ogres lejtecē pat par 40 cm. Gaujas un Salacas baseinu upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās ± 4 cm robežās, bet Gaujas augštecē paaugstinājās par 12 cm, bet Rūjā pie Vilnīšiem pazeminājās par 7 cm. Kurzemes un Zemgales upēs ūdenslīmenis pārsvarā svārstījās ± 3 cm, bet vietām līdz 7 cm robežās.

Šorīt ūdens temperatūra Daugavā 17°C, Latgales un Vidzemes upēs 10…16°C, Zemgales un Kurzemes upēs 13…18°C, ezeros un ūdenskrātuvēs 17…19°C, Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastē 15…18°C.

Ūdensaugi upēs lielākoties ir pa visu teces šķērsgriezumu vai teces šķērsgriezuma atsevišķās vietās, straujākos upju posmos ūdensaugi tikai pie krasta. Vietām ūdensaugi sāk sēsties uz gultnes.

LVĢMC atgādina: ievēro drošību uz ūdens, nepeldies viens, nepārvērtē savus spēkus, kā arī uzmani bērnus ūdenstilpju tuvumā! Pārliecinies vai peldvietā ir droši peldēties!

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsLabāk likt aiz auss: izplatīts brīdinājums Latvijas autovadītājiem!
Nākamais rakstsGlābēji un policisti otrdien devušies uz desmitiem izsaukumu