Šodien ūdenslīmenis vairākās upēs turpinās paaugstināties, daudzviet svārstīsies vai pazemināsies. Turpmāk gaidāms siltāks un sausāks laiks, ūdens iesils, ūdenslīmenis lielākoties svārstīsies vai pazemināsies. Sinoptiķi pastāsta par notikumiem turpmāk

Aizvadītajā diennaktī nokrišņu ietekmē Daugavā, Kurzemes un daļā Lielupes baseina upju paaugstinājās. Vējam pierimstot, Rīgas līcī ietekošo upju lejteces posmos ūdenslīmenis pazeminājās.

Aizvadītajā diennaktī Daugavā pie Suražas ūdenslīmenis paaugstinājās par 5 cm, bet posmā Vitebska-Polocka ūdenslīmenis svārstījās vai pazeminājās. Daugavā no Verhņedvinskas līdz Krāslavai nokrišņu ietekmē sācies ūdenslīmeņa kāpums par 6…16 cm, bet posmā Daugavpils – Jēkabpils turpinās nelielas ūdenslīmeņa svārstības. Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis svārstās ± 7 cm robežās. Gaujas augštecē ūdenslīmenis paaugstinās par 2…4 cm, pie Siguldas svārstās, bet lejtecē pazeminājies par 9 cm, Gaujas baseina upēs novērotas nelielas ūdenslīmeņa svārstības. Arī Salacas baseina upēs ūdenslīmenis svārstījās dažu centimetru robežās. Lielupē ūdenslīmenis pazeminājās par 1…12 cm, lēnāk upes augštecē. Mēmelē un Mūsas augštecē ūdenslīmenis paaugstinājās par 6…17 cm, bet Mūsā pie Bauskas pazeminājās par 3 cm. Misā un Svētē ūdenslīmenis paaugstinājās par 10…23 cm, bet Tērvetē, Viesītē un Bērzē svārstījās vai pazeminājās par 1…7 cm. Lielākajā daļā Kurzemes upju ūdenslīmenis paaugstinājās par 1…13 cm, Ciecerē pie Pakuļu HES pat par 43 cm, atsevišķos upju posmos nedaudz svārstījās.

Šorīt ūdens temperatūra Daugavā 19…21°C, Latgales upēs 15…19°C, Vidzemes upēs 15…20°C, Zemgales upēs 18…21°C, Kurzemes upēs 16…21°C, ezeros un ūdenskrātuvēs 19…22°C, Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastē 18…20°C. Tuvākajās dienās ūdens upēs un ezeros turpinās iesilt.

Ūdensaugi upēs lielākoties ir pa visu teces šķērsgriezumu vai teces šķērsgriezuma atsevišķās vietās, straujākos upju posmos ūdensaugi tikai pie krasta. Vietām ūdensaugi sāk sēsties uz gultnes.

LVĢMC atgādina: ievēro drošību uz ūdens, nepeldies viens, nepārvērtē savus spēkus, kā arī uzmani bērnus ūdenstilpju tuvumā! Pārliecinies vai peldvietā ir droši peldēties!

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 24. augusts
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai nedēļai: 26. augusts – 1. septembris