Tuvākajās dienās upju notece lielākoties pazemināsies vai svārstīsies, bet dažviet iespējami nokrišņi un negaisu veidošanās, vairāk Latvijas rietumos, kas var izraisīt ūdenslīmeņa paaugstināšanos atsevišķās upēs. Sinoptiķiem ir jaunas ziņas par notikumiem turpmāk

Ūdenstilpēs turpina attīstīties veģetācija. Mazākās upēs ūdensaugi lielākoties jau ir visā upes šķērsgriezumā, vien dažās tie ir pie krasta vai atsevišķās vietās upes šķērsgriezumā. Vaidavā pie Apes izveidojusies sala un koku sastrēgums augšpus novērojumu stacijas.

Aizvadītajā diennaktī ūdenslīmenis Daugavā no Verhņedvinskas līdz Jēkabpilij svārstījās ± 3 cm robežās. Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis pārsvarā pazeminājās par 1…10 cm, vietām svārstījās, bet Pededzē pie Litenes un Lielajā Juglā pie Zaķiem paaugstinājās attiecīgi par 4 un 8 cm diennaktī. Gaujas augštecē ūdenslīmenis paaugstinājās par 9 cm, pie Valmieras svārstījās, bet posmā Sigulda-Carnikava pazeminājās par 1…7 cm. Gaujas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties pazeminājās par 1…24 cm diennaktī. Salacas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties pazeminājās par 1…4 cm diennaktī. Lielupē no Mežotnes līdz Slokai ūdenslīmenis pazeminājās par 3…10 cm diennaktī. Citās Lielupes baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties pazeminājās par 1…8 cm vai svārstījās. Ventā no Leckavas līdz Kuldīgai ūdenslīmenis paaugstinājās par 4…17 cm, Ventā pie Vendzavas pazeminājās par 3 cm diennaktī. Lielākajā daļā Kurzemes upju novērotas ūdenslīmeņa svārstības ± 4 cm robežās, straujāk ūdenslīmenis paaugstinājās Rīvā pie Pieviķiem par 5 cm. Bārtā pie Skuodām ūdenslīmenis pazeminājās par 7 cm diennaktī.

Šorīt ūdens temperatūra Daugavā 24…25°C, Latgales upēs 19…23°C, Vidzemes upēs 16…22°C, Zemgales upēs 19…22°C, Kurzemes upēs 17…22°C, ezeros un ūdenskrātuvēs 19…25°C, Baltijas jūras piekrastē 20…21°C un Rīgas līča piekrastē 10…22°C.

Tuvākajās dienās turpināsies ūdens temperatūras paaugstināšanās upēs un ezeros.

LVĢMC atgādina: ievēro drošību uz ūdens, nepeldies viens, nepārvērtē savus spēkus, kā arī uzmani bērnus ūdenstilpņu tuvumā!

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsPaldies ikvienam… Noskaidrots Rīgā mīklaini pazudušās jaunās meitenes liktenis
Nākamais rakstsSaglabā maizi svaigu pat divas nedēļas, glabājot to šajā īpašajā vietā