Piektdien un brīvdienās nokrišņi gaidāmi plašākās teritorijās, brīvdienās Vidzemē tie var būt arī stipri. Nokrišņu ietekmē upēs var atsākties ūdenslīmeņa kāpums, sevišķi Vidzemes upēs. Gaidāms arī vējaināks laiks, kas vējuzplūdu ietekmētajos upju un ezeru posmos izraisīs krasākas ūdenslīmeņa svārstības. Brīvdienās ūdenstilpju ūdens kļūs vēsāks, piektdien vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Sinoptiķiem ir jaunas ziņas par notikumiem tuvākajās dienās

Aizvadītajā diennaktī Latvijas upēs lielākoties turpinājās ūdenslīmeņa pazemināšanās, bet Rīgas līcī un Baltijas jūrā ietekošo upju lejteces posmos ūdenslīmenis nedaudz paaugstinājās. Daudzviet joprojām plaši applūdušas palienes un zemākās vietas ūdenstilpju tuvumā, īpaši Lielupes kreisā krasta pieteku baseinos. Kopumā ūdenslīmenis Lielupes baseina upēs stabilizējas, bet dažviet tas saglabājās augsts, īpaši Svētes upē. 

Spēkā dzeltenās pakāpes brīdinājums par augstu ūdenslīmeni daļā Lielupes baseina. 

https://bridinajumi.meteo.lv/

Aizvadītajā diennaktī Daugavā ūdenslīmenis svārstījās ± 3 cm robežās. Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās vai pazeminājās par 1…10 cm diennaktī. Aizvadītajā diennaktī Gaujas augšteces posmā pie Velēnas ūdenslīmenis svārstījās, bet posmā Valmiera-Sigulda pazeminājās par 7…13 cm. Citās Gaujas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās vai pazeminājās par 1…5 cm diennaktī, bet Amatā pie Melturiem ūdenslīmenis paaugstinājās par 2 cm diennaktī. Salacas posmā Mazsalaca-Lagaste ūdenslīmenis svārstījās. Rūjā pie Vilnīšiem ūdenslīmenis pazeminājās par 13 cm, bet Sedā pie Oleriem pazeminājās par 1 cm diennaktī. Lielupes posmā no Mežotnes līdz Jelgavai ūdenslīmenis pazeminājās par 1…13 cm diennaktī, bet posmā Sloka-Kalnciems paaugstinājās par 2…7 cm diennaktī. Aizvadītajā diennaktī Lielupes baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties pazeminājās par 1…17 cm diennaktī. Kurzemes upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās vai pazeminājās par 1…21 cm diennaktī.

Šorīt ūdens temperatūra Daugavā 21…22°C, Latgales upēs 16…21°C, Vidzemes upēs 16…21°C, Zemgales upēs 17…22°C, Kurzemes upēs 17…22°C, ezeros un ūdenskrātuvēs 20…23°C, Baltijas jūras piekrastē 20…21°C un Rīgas līča piekrastē 19…22°C.

Ūdenstilpēs turpina attīstīties veģetācija. Mazākās upēs ūdensaugi lielākoties ir visā upes šķērsgriezumā, vien dažās tie ir pie krasta vai atsevišķās vietās upes šķērsgriezumā.

LVĢMC atgādina: ievēro drošību uz ūdens, nepeldies viens, nepārvērtē savus spēkus, kā arī uzmani bērnus ūdenstilpju tuvumā! Pārliecinies vai peldvietā ir droši peldēties!

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsPiektdien diemžēl uz ceļiem liels skaits avāriju, cietušo un dzērājšoferu
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai nedēļai: 12.-18. augusts