Aizvadītajā nedēļā, ka arī maija mēnesī kopumā, Latvijā nokrišņu bija maz. Lai arī jaunnedēļ debesis palaikam aizklās mākoņi, nokrišņus tie nesīs reti un tikai dažviet. Lielākajā daļā valsts teritorijas sausums turpināsies, līdz ar to pakāpeniski palielinās ugunsbīstamība mežos! Nedēļas sākumā laiks saglabāsies silts, diennakts gaišajās stundās termometra stabiņam pakāpjoties līdz +18…+23° atzīmei, taču piektdien Latvijas teritorijā ieplūdīs aukstāka gaisa masa, līdz ar to arī gaisa temperatūra būs zemāka.

Arī otrdien un trešdien mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs. Otrdien naktī un no rīta vietām neliels īslaicīgs lietus, bet trešdiena aizritēs bez nokrišņiem. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu puses vējš, kas trešdien iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem. Minimālā gaisa temperatūra naktīs būs +4…+10° robežās. Dienās termometra stabiņš pakāpsies līdz +17…+22° atzīmei, vēsākam laikam saglabājoties piekrastes rajonos.

Pirmajās jūnija dienās vietām īslaicīgi līs. Dominēs lēns līdz mērens ziemeļu puses vējš. Ja ceturtdien vēl saglabāsies vasarīgi silts laiks ap +17…+23°, tad piektdien, ieplūstot aukstākam gaisam, gaisa temperatūra pazemināsies, diennakts gaišajās stundās nepārsniedzot +11…+16° atzīmi.

Līdzīgi laika apstākļi saglabāsies līdz nedēļas beigām – mainīgs mākoņu daudzums vietām atnesīs nelielu īslaicīgu lietu. Pūtīs lēns līdz mērens vējš, un gaiss iesils vien līdz +14…+19°.

Laikam saglabājoties lielākoties sausam, valsts lielākajā daļā joprojām ir augsta un ļoti augsta ugunsbīstamība, tāpēc aicinām būt īpaši atbildīgiem un piesardzīgiem dodoties pie dabas!

Kā arī vēlamies atgādināt, ka UV indekss nedēļas sakumā vēl būs vidēji augsts, tāpēc ilgstoša uzturēšanās tiešos saules staros dienas vidū un pēcpusdienā nav vēlama. Vairāk lasiet šeit: https://videscentrs.lvgmc.lv/lapas/ultravioletas-radiacijas-indekss

Iepriekšējais rakstsAgritas ģimenei nedēļas laikā jāpamet mājas
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 29. maijs