Aizvadītajā diennaktī Latvijas upēs lielākoties turpinājās ūdenslīmeņa svārstības vai pazemināšanās, bet atsevišķos upju posmos ūdenslīmenis paaugstinājās. Rīgas līcī un Baltijas jūrā ietekošo upju lejteces posmos ūdenslīmenis arī pazeminājās, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Aizvadītajā diennaktī Daugavas posmā no augšteces līdz Verhņedvinskai ūdenslīmenis svārstījās, posmā no Piedrujas līdz Krāslavai pazeminājās par 3…7 cm, bet posmā no Daugavpils līdz Jēkabpilij lielākoties paaugstinājās par 2…4 cm diennaktī. Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās vai pazeminājās par 1…3 cm diennaktī. Gaujas posmā no Velēnas līdz Carnikavai ūdenslīmenis pazeminājās par 1…5 cm diennaktī. Citās Gaujas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās ± 4 cm robežās. Salacas baseina upēs ūdenslīmenis pārsvarā pazeminājās par 1…2 cm diennaktī. Lielupes posmā no Mežotnes līdz Slokai ūdenslīmenis pazeminājās par 1…9 cm diennaktī. Lielupes baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās vai pazeminājās par 1…14 cm diennaktī, bet Misā pie Lielveisiem un Bērzē pie Baložiem ūdenslīmenis paaugstinājās attiecīgi par 5 un 4 cm diennaktī. Lielākajā daļā Kurzemes upju ūdenslīmenis svārstījās vai pazeminājās par 1…17 cm diennaktī.

Šorīt ūdens temperatūra Daugavā 21°C, Latgales upēs 15…19°C, Vidzemes upēs 14…20°C, Zemgales upēs 16…21°C, Kurzemes upēs 15…20°C, ezeros un ūdenskrātuvēs 19…22°C, Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastē 18…20°C.

Ūdensaugi upēs lielākoties ir pa visu teces šķērsgriezumu vai teces šķērsgriezuma atsevišķās vietās, straujākos upju posmos ūdensaugi tikai pie krasta. Vietām ūdensaugi sāk sēsties uz gultnes.

Gaidāms silts un sauss laiks, ūdenslīmenis lielākoties svārstīsies vai pazemināsies, upju notece pazemināsies.

LVĢMC atgādina: ievēro drošību uz ūdens, nepeldies viens, nepārvērtē savus spēkus, kā arī uzmani bērnus ūdenstilpju tuvumā! Pārliecinies vai peldvietā ir droši peldēties!

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsAr ļoti svarīgu informāciju daudziem iedzīvotājiem klajā nāk VSAA
Nākamais rakstsBrīdina par trešdien gaidāmo laiku