Aizvadītajās dienās bija vasarīgi silts laiks, atsevišķās naktīs varēja novērot krāšņas ziemeļblāzmas un Perseīdu meteoru plūsmas. Turpmākajās dienās, pazeminoties atmosfēras spiedienam, nokrišņu daudzums palielināsies, jo laikapstākļus vairāk ietekmēs ciklonu darbība. Pārsvarā gaidāms mākoņains laiks, bet brīžiem arī uzspīdēs kāds saules stars, kā arī lielākajā teritorijas daļā vējš saglabāsies lēns, bet jaunās nedēļas pašā sākumā gaidāms lietains, taču silts laiks. Sinoptiķiem ir pavisam jaunas prognozes brīvdienām un nākamajai nedēļai

Piektdien būs mākoņains laiks, tomēr palaikam uzspīdēs arī saule, vietām centrālajos un austrumu rajonos īslaicīgi uzlīs. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses, dienā jau dienvidrietumu, rietumu vējš. Diennakts tumšajās stundās gaiss atdzīs līdz +14…+19°, austrumu rajonos būs par pāris grādiem vēsāks, dienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +24…+29°, vietām piekrastē gan gaiss nebūs siltāks par +22…+23°.

Arī brīvdienās valstī ir gaidāms lietus – sestdien galvenokārt līs teritorijas austrumu daļā, bet svētdien nokrišņi sagaidāmi jau plašākā teritorijā, pārsvarā gan diennakts gaišajās stundās, tad lokāli iespējams arī pērkona negaiss. Pūšot lēnam vējam, naktī uz sestdienu gaiss atdzisīs līdz +16…+19° bet svētdienas nakts jau būs dzestrāka, daudzviet gaisa temperatūrai pazeminoties līdz +12…+15°. Dienās savukārt būs vasarīgi silti – daudzviet termometra stabiņš pakāpsies līdz +20…+25°.

Jaunās nedēļas pirmajā pusē laikapstākļi būs mainīgi. Ja pirmdien naktī un dienā daudzviet valstī ir gaidāms lietus (valsts austrumos nokrišņi būs intensīvāki), tad otrdien un trešdien jau būs sauss un mierīgs laiks. Pirmdien nakts stundās gaisa temperatūra nebūs zemāka par +17…+20°, taču tālākajās naktīs termometra stabiņš daudzviet noslīdēs zem +15° atzīmes. Dienās gaisa temperatūra lielākajā valsts daļā būs virs +20° atzīmes.

Nedēļas vidū laikapstākļi būtiski nemainīsies – gaidāms silts un lielākoties sauss laiks.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsDiemžēl uz ceļiem ļoti daudz negadījumu un desmitiem cietušo
Nākamais rakstsAr zagtu auto Jelgavā bēgt no policijas ar 180 km/h – slikta ideja – VIDEO