Tuvākajās dienās kopējā ūdenslīmeņa tendence būs pazemināties vai svārstīties. Brīvdienās vietām gaidāmi nokrišņi, iespējama arī negaisu veidošanās, vietām būs lietusgāzes. Lokāli nokrišņu ietekmē iespējama strauja ūdenslīmeņa paaugstināšanās upēs. Nedēļas beigās un nākamās nedēļas sākumā gaidāms stiprs vējš, tādēļ vējuzplūdu ietekmētajos upju posmos iespējamas krasākas ūdenslīmeņa svārstības, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Sinoptiķiem ir vēl kādas ziņas par turpmāk gaidāmo

Ceturtdien ūdenslīmenis Latvijas upēs pārsvarā turpināja svārstīties ar tendenci pazemināties, bet atsevišķos upju posmos ūdenslīmenis paaugstinājās. 

Ceturtdien Daugavas augšteces posmā ūdenslīmenis svārstījās, bet posmā Verhņedvinska-Jēkabpils pazeminājās par 2…7 cm. Kopš aprīļa pēdējām dienām Daugavā ūdenslīmenis ir pazeminājies par 2,4…6 metriem.

Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties pazeminājās ar dažādu intensitāti, bet atsevišķos upju posmos ūdenslīmenis svārstījās. Ceturtdien Gaujas augštecē ūdenslīmenis paaugstinājās par 12 cm diennaktī, bet posmā Valmiera-Carnikava svārstījās vai pazeminājās par 2…5 cm. Citās Gaujas baseina upēs ūdenslīmenis svārstījās ± 5 cm robežās. Salacas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties pazeminājās vai svārstījās, bet Rūjā pie Vilnīšiem paaugstinājās par 9 cm. Lielupē un Lielupes baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās ± 5 cm robežās. Lielupē pie Staļģenes ūdenslīmenis paaugstinājās par 8 cm, bet Misā pie Lielveisiem pazeminājās par 9 cm. Ventā no Leckavas līdz Vārdavai ūdenslīmenis paaugstinājās par 5…14 cm, bet pie Kuldīgas pazeminājās par 6 cm, lejtecē nedaudz svārstījās. Ventas baseina upēs ūdenslīmenis pazeminājās par 3…7 cm. Citās Kurzemes upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās vai pazeminājās.

Piektdienas rītā ūdens temperatūra Daugavā 20…22°C, Latgales upēs 16…23°C, Vidzemes upēs 14…21°C, Zemgales upēs 16…23°C, Kurzemes upēs 16…22°C, ezeros un ūdenskrātuvēs 18…23°C, bet Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastē 15…20°C.

Tuvākajās dienās laiks būs vēsāks, ūdens atdzisīs.

Ūdenstilpēs turpina attīstīties veģetācija, daudzviet ūdensaugi jau ir visā upes šķērsgriezumā. Daugavā vairākos posmos jau pie krasta ir ūdensaugi, savukārt Daugavā pie Jēkabpils ūdensaugi pa visu teces šķērsgriezumu.

LVĢMC atgādina: ievēro drošību uz ūdens, nepeldies viens, nepārvērtē savus spēkus, kā arī uzmani bērnus ūdenstilpņu tuvumā!

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai nedēļai: 10.-16. jūnijs
Nākamais rakstsŠīm horoskopa zīmēm JŪNIJS būs īpaši labvēlīgs