Par turpmāk gaidāmo laiku stāsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi. Sinoptiķiem jaunas ziņas par laiku šajās brīvdienās un nākamnedēļ

Aizgājušajās dienās laiks bija vasarīgi silts, valsts teritorijas lielākajā daļā spīdēja saule un dienas pagāja bez nokrišņiem, taču vietām izveidojās negaisa mākoņi, kas atnesa lietusgāzes un krasas vēja brāzmas, lokāli pat krusu. Arī turpmākajās dienās gaidāmi līdzīgi laika apstākļi – sauli palaikam aizklās mākoņi, lietus un pērkona dārdoņa galvenokārt tiks novērota valsts rietumos. Gaiss kļūs vasarīgi karsts, daudzviet gaisa temperatūra dienās pieturēsies +23…+28° robežās, vien Kurzemē, līča piekrastē, būs par kādu grādu zemāk. Naktīs gaiss būs silts, termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +12…+18° atzīmi.

Nedēļas izskaņā mākoņu daudzums būs mainīgs, bet valsts rietumos mākoņi debesis aizklās vairāk, kur arī galvenokārt līs lietus, dažviet gaidāmas arī pērkona lietusgāzes, un iespējama krusa. Dominēs austrumu puses vējš, kas negaisa laikā kļūs brāzmains, piektdien sasniedzot 15-17 m/s! Minimālā gaisa temperatūra naktī +12…+17°, savukārt dienā gaiss iesils līdz +24…+28°, līča rietumu piekrastē gaidāmas zemākas gaisa temperatūras. Jāņem vērā, ka turpmākajās dienās UV indekss dienas vidū sasniegs vidēju līmeni – aicinām būt piesardzīgiem, kā arī ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros! 

Jaunnedēļ būtiskas izmaiņas nav gaidāmas – turpināsies vasarīgi karsti laika apstākļi. Brīžiem sauli aizsegs mākoņi, vietām atnesot lietu un pērkona negaisu. Kā arī gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga, daudzviet valsts teritorijā termometra stabiņš pārsniegs +25° atzīmi.

Saglabājoties karstam laikam, kļūst aktuāla ugunsbīstamība un sausums, tādēļ aicinām ikvienu sekot aktuālajiem brīdinājumiem lapā: https://bridinajumi.meteo.lv/.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsPadomi, kā rūpēties par veselību karstā laikā – iesaka farmaceits
Nākamais rakstsTavs HOROSKOPS veiksmīgam JŪNIJAM