Sinoptiķiem pavisam jaunas prognozes nedēļai. Aizvadītajās dienās daudzviet novērots pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm, brāzmainu vēju un pat krusu. Negaiss sev līdzi nesis arī nelielus postījumus –  nolauzti atsevišķi koku zari, krusa sakapājusi augus dārzos. Ja aizvadītajā nedēļā lietavas appludināja vairākas ielas Jelgavā, tad šonedēļ ielas nebija izbraucamas vietām Liepājā. Arī turpmākajās dienās ir gaidāms gan lietus, gan negaiss, tomēr gaisa temperatūra nedēļas nogalē pazemināsies, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

LASI ARĪ: “Lidl” izplata pārsteidzošu ziņu pircējiem

Brīvdienās, Latvijai pāri virzoties aukstajai atmosfēras frontei, laiks kļūs vēsāks un vēlāk ciklona ietekmē arī vējaināks. Mūsu teritoriju šķērsos divas nokrišņu zonas, kas daudzviet atnesīs lietu, tāpat lietum pievienosies arī pērkona negaiss. Pirmā nokrišņu zona mūs sasniegs sestdienas naktī – tā, sākot no rietumiem, šķērsos visu valsti. Naktī vairāk līs valsts rietumos, bet dienā centrālajos un austrumu rajonos, dienas laikā vietām iespējams arī pērkona negaiss un stipras lietusgāzes. Svētdienas nakts aizritēs bez būtiskiem nokrišņiem, bet no rīta Latviju no rietumiem sāks šķērsot jauna nokrišņu zona, kas dienā daudzviet atnesīs lietu un vietām arī pērkona negaisu. Brīvdienās naktīs temperatūra būs +12…+17° robežās, bet dienu laikā gaiss iesils vien līdz +18…+24°, pēc sajūtām šķitīs, ka ir vēl par kādu grādu vēsāks, jo pūtīs brāzmains vējš. 

Prognozes liecina, ka arī nākamās darba nedēļas sākumā laika apstākļi būs līdzīgi – daudzviet līs, vietām dārdēs pērkons, būs vējains un gaisa temperatūra dienu laikā nepārsniegs +24°. Turpretim nedēļas otrajā pusē laiks kļūs atkal sausāks, turklāt, teritorijā ieplūstot siltākai gaisa masai, paaugstināsies arī gaisa temperatūra – nākamās nedēļas otrajā pusē termometra stabiņš atkal sasniegs +28…+31° atzīmi.

Vēlamies vērst uzmanību, ka, spīdot saulei, UV indekss ir vidēji augsts līdz augsts, tāpēc ilgstoša uzturēšanās tiešos saules staros dienas vidū un pēcpusdienā nav vēlama. Vairāk lasiet šeit: https://videscentrs.lvgmc.lv/lapas/ultravioletas-radiacijas-indekss

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai- 30. jūnijs
Nākamais rakstsJūnija pēdējā dienā saņemta traģiska vēsts