Latvijas Televīzijas laika ziņu redaktors Toms Bricis pirmdienas rītā raidījumā “Rīta panorāma” pastāstījis par šonedēļ un turpmāk gaidāmajiem laika apstākļiem.

“Normalitātes nebūs, jo mēs ejam uz otru galējību. Tomēr prognozes rāda, ka karstums nekur tālu nav. Jau šonedēļ, trešdien, ceturtdien, +26..+27 grādi, kas pēc šī vēsuma perioda ļoti daudziem šķitīs daudz par karstu. Turpmāk arvien karstāks. Konkrēti par šo nedēļu runājot, turpmākās naktis bez salnām, pārsvarā +6..+11 grādi. Pēcpusdienās +20..+25 grādi un ceturtdien līdz +27 grādiem,” atklāj sinoptiķis.

“Nedēļas nogalē kļūs mazliet vēsāks atkal, iegriezīsies ziemeļu, ziemeļaustrumu vēji, un temperatūra nedaudz pazemināsies, bet nav runa par tādu arktisku gaisa masu, kas mūs atkal saldēs. Naktis ap +3..+8 grādiem un pēcpusdienās +18..+23 grādi.

Ilgākā termiņā visi vasaras mēneši rādās siltāki par klimatisko normu, izņēmums bija jūnija sākums. Starp citu, šīs pirmās četras dienas ir bijušas ar temperatūras režīmu, kas raksturīgs aprīļa beigās un maija sākumā, ko mēs arī jutām.” Prognozes mūsu reģionam šobrīd rāda visai sausu vasaru, kuru var salīdzināt ar 2018. gada vasaras mēnešiem. Ņemot vērā jau šobrīd daudzviet piedzīvoto sausumu, tās nav labas ziņas lauksaimniekiem un mazdārziņu īpašniekiem.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 5. jūnijs
Nākamais rakstsŠova “Saimnieks meklē sievu” brīvie saimnieki – kas viņi ir?