Par spīti salam, vairākās vietās Latvijā šonedēļ ir spēkā brīdinājums par iespējamiem plūdiem. Ledus sastrēgumu dēļ no krastiem svētdien izgāja Aiviekste, palos cietusi viena saimniecība, nācās arī evakuēt cilvēkus. Bet kādi laikapstākļi gaidāmi turpmāk un vai pali vēl turpināsies? To uzzināsim no LTV laika ziņu redaktora Toma Briča!

Visbīstamākā situācija joprojām ir tur, kur plūdi bija arī svētdien. Tā ir Aiviekstes ietece Daugavā un Daugavas posms lejpus Jēkabpilij līdz Pļaviņām, norāda sinoptiķis. Pirmdienas rītā pie Zeļķu tilta, kas atrodas starp Jēkabpili un Pļaviņām, ir sasniegts vēsturisks rekords. Tur ir augstākais ūdens līmenis, kāds bijis, kopš veic novērojumus. Ogre ir vēl viena vieta, kur ūdens līmenis turpina strauji kāpt. Tur ledus izgāja, bet sablīvējums veidojas no jauna. Ogres pilsētas teritorijā ūdens līmenis upē ir par diviem metriem augstāks nekā tas bija gada sākumā.

Bet kas gaidāms turpmāk? Atkusnis šonedēļ Latvijā ieradīsies. Bet, ja salīdzina ar to, kas bija gadumijā, šis atkusnis nāks lēnīgi un ik pa laikam Latvijas austrumos temperatūra vēl slīdēs uz leju. Temperatūras robežas, kurās svārstīsimies šonedēļ, būs no -2 līdz +6 grādiem pārsvarā.

 

 

Iepriekšējais rakstsDiemžēl jaunā nedēļa sākusies ar traģiskām vēstīm
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 10. janvāris