Kā pirmdienas rītā raidījumā “Rīta panorāma” pastāstīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis, tuvākās dienas būs siltākas kā brīvdienās, turpinoties meteoroloģiskajai vasarai, bet nedēļas nogalē kļūs vēsāks. Sinoptiķim Bricim ir pilnīgi jaunas ziņas par laiku turpmāk – VIDEO

Salna pagaidām šoruden mūs vēl nav apciemojusi, norāda Bricis. Tikmēr griez kurā virzienā gribi, septembris mums atnesis kaudzi rekordu.

“Vidējā temperatūra Latvijā līdz šim septembrī bijusi 17,2 grādi, norma ir 12,9 grādi.  Ja mēs piedzīvotu šādu novirzi no normas vasarā, mēs dzīvotu ārprātīgā karstuma vilnī, temperatūra regulāri būtu virs 30 grādiem, arī sausums droši vien būtu ārkārtējs,” stāsta sinoptiķis.

Turpmākajās dienās gan gaisa temperatūrai kāpt uz augšu un noturēties būs aizvien grūtāk. Otrdiena būs siltākā diena šonedēļ ar +20…+24 grādiem un saulainu, vasarīgu laiku. Trešdien sāks parādīties lietus mākoņi, bet temperatūra aizvien ap +20. Ceturtdien brāzmaināks vējš, bet nedēļas nogalē temperatūra izteiktāk slīdēs uz leju – tā ap +13…+18, tuvāk klimatiskajai normai. Svētdien vietām knapi virs +10. Naktis gan būs siltas un par salnām vēl nav jāsatraucas.

Plašāk sarunā ar sinoptiķi!

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

 

Iepriekšējais rakstsKādreiz dēvēja par Jāni… Par karošanu Krievijas pusē plāno atņemt Latvijas pilsonību
Nākamais rakstsVisu problēmu cēlonis vai otrā maize? Četri mīti par kartupeļiem