Brīvdienās Latvijā bija gan saule, gan lietus un krusa, gan vietām pat īslaicīgi izveidojās sniega sega. Vai šonedēļ laiks Latvijā kļūs siltāks? Stāsta LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis.

Ceturtdiena būs nedēļas siltākā diena, kad temperatūra vietām Latvijā būs ap +16 grādiem, siltākais laiks būs Zemgalē un Rīgas apkārtnē, bet piekrastē līdz +10. Šonedēļ nebūs tik vējains. Garajās svētku brīvdienās pie mums ieplūdīs vēsāks gaiss, norāda sinoptiķis.

Darba nedēļas laikā lēni, bet kļūs siltāks. Iepriekš bija cerības, ka ciklons pie mums ienesīs siltākas gaisa masas, tomēr tas kļuvis vājāks un siltums, ko tas atnesīs, nebūs tik ļoti jūtams. Lieldienu brīvdienas pie mums gan nebūs tik dramatiskas kā nule aizvadītās, kad brīžiem zeme ar debesīm griezās kopā – negaiss, krusa, Kurzemē uzsniga pat līdz 5 cm sniega.

Lai gan varētu šķist, ka īsts pavasaris kaut kur kavējas, Bricis norāda, ka uz citu gadu fona pašreizējie laika apstākļi tomēr ir normāli. Piemēram, 2013. gadā šajā laikā daudzviet Latviju klāja pamatīga sniega sega.

Lieli izrāvieni uz silta pavasara pusi diemžēl vēl nav gaidāmi, prognozē Bricis. Atliek vien gaidīt aprīļa otro pusi. Plašāk intervijā!

Iepriekšējais rakstsDiemžēl jaunā nedēļa sākusies ar lielu nelaimi
Nākamais rakstsAr jauku ziņu klajā nācis “Lidl” veikalu tīkls