Aizvadītajās brīvdienās Rietumeiropā piedzīvots milzīgs karstuma vilnis, daudzviet uzstādot nebijušus karstuma rekordus, bet Lietuvu svētdien šķērsojuši postoši negaisi. Savukārt Latvijā brīvdienas bija pelēcīgas un lietainas, taču izskanēja ziņas, ka Jāņos iestāsies sauss, saulains un silts laiks.

Gan par stihijām Eiropā, gan gaidāmajiem laikapstākļiem svētku nedēļā stāsta LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis.

Daudzviet rietumeiropā gaisa temperatūra sasniedza +35…+39 grādus, Poliju un Lietuvu šķērsojot arī spēcīgiem negaisiem, kas gan līdz Latvijai netika. Tiesa, ar lielu mitrumu jārēķinās ar pie mums, īpaši dienvidu daļā.

Šobrīd izskatās, ka līdz ar Jāņiem situācija mainīsies un vasaru pie mums vēl nevajag norakstīt. Vēl nevaram runāt par ilgstoši sausu laiku, jo lietus un negaisi pēc svētkiem atgriezīsies, taču izskatās, ka vismaz gaisa temperatūra būs stabili virs +20 grādiem.

Trešdien, kas šonedēļ ir pēdējā darba diena, lietus mitēsies visā Latvijā, un 23.-24. jūnijs paies ar stabili sausu un saulainu laiku. Šobrīd izskatās, ka Līgo dienā gaidāmi +20…+23 grādi, Jāņu naktī +12…+16. Jāņu diena pienāks ar +22…+27 grādiem, kas vēl neliks izsludināt karstuma brīdinājumus, bet būs patīkama pārmaiņa pēc vēsā vasaras sākuma. Pēc tam atlikušajās brīvdienas gaiss iesils līdz teju +30 grādiem, iespējams, dažviet šo robežu pārsniedzot.

Iepriekšējais rakstsIntrigas, valodas nezināšana un smags darbs: Magone atklāj, cik grūti patiesībā bijis pelnīt “lielo naudu” Anglijā
Nākamais rakstsLiels notikums mūsu Eirovīzijas pārstāvju “Citu zēnu” dzīvē – VIDEO