Jaunais gads Latvijā sācies ar straujām temperatūras svārstībām, svētdienas vakarā atkalas dēļ virsmas sāka pārklāties ar ledu un apledojums Latvijas austrumos saglabāsies arī pirmdienas gaitā. Kādi laikapstākļi mūs sagaida turpmāk šajā nedēļā? Stāsta sinoptiķis Toms Bricis!

Decembris Latvijā bija aukstākais kopš 20212. gada un, visticamāk, arī paliks šīs ziemas aukstākais mēnesis, bet janvāris un februāris nāks ar ļoti mainīgu laiku, nelieliem sala periodiem un biežākiem atkušņiem.

“Laika apstākļi būs izaicinoši visu šo nedēļu un jāsaka, ka šis laiks nebūs patīkams ne ziemas mīļiem, ne tiem, kam patīk siltāks laiks. Šī ziema ir dinamiskāka laika apstākļa ziņā. Autovadītājiem ir jārēķinās ar to, ka apledojums atkalas laikā uz ceļiem var parādīties pēkšņi.”

Siltākā nedēļas diena būs otrdiena, kad atkusnis valdīs visā Latvijā (+1…+2 austrumos, līdz pat +6 jūras piekrastē Kurzemē). Trešdien un ceturtdien sekos “mētāšānās” ap nulli – austrumos gaiss atdzisīs kādu grādu zem nulles, rietumos virs. Naktīs uz ceturtdienu un piektdienu debesis noskaidrosies  un strauji kļūs aukstāks. Piektdienas rītā daudzviet tuvu -10 grādiem, bet Vidzemes ziemeļos pat -15.

Nedēļas nogalē temperatūra atkal svārstīsies ap nulli, debesis apmāksies, sīki nokrišņi no lietus līdz sniegam, pa vidu arī slapjš sniegs un sasalstošs lietus.

Iepriekšējais rakstsNopietni brīdina par laiku tuvākajās stundās
Nākamais rakstsT/c “Alfa” un “Akropole” nāk klajā ar svarīgu ziņu vakcinētajiem iedzīvotājiem