Nav gan izslēgts, ka vasarai atbilstoši laikapstākļi turpināsies ilgāk, bet pašreizējās prognozes droši rāda, ka meteoroloģiskā vasara ilgs vismaz līdz mēneša vidum, Latvijas sabiedrisko mediju portālā lsm.lv vēsta LTV laika ziņu redaktors, sinoptiķis Toms Bricis. Sinoptiķis nāk klajā ar būtiskiem jaunumiem par laiku turpmāk septembrī

“Līdz nedēļas beigām anticiklona ietekmē būs pārsvarā sauss, saulains un silts, brīžiem karsts laiks. Šobrīd izskatās, ka vasarīgi laikapstākļi saglabāsies arī nākamnedēļ,” vietnē “X” viņam piebalso sinoptiķis Jānis Trallis.

Kā vēsta Bricis, gan visu šo nedēļu, gan arī nākamajā gaisa temperatūras režīms būtiski nemainīsies, pēcpusdienās gaisam iesilstot līdz +23…+29 grādiem. Naktis gan kļūs dzestrākas, īpaši nedēļas nogalē, kad vietām būs vien +7…+13, bet piekrastē aizvien naktīs +14…+17. Naktīs un no rītiem migla, nokrišņi nav gaidāmi.

Svētdien un nākamās nedēļas sākumā atkal iespējami karstuma rekordi. “5., 6. un 7. septembrī vēsturiski Latvijā fiksēts 30 grādu karstums, bet 8.-15. septembrī visas valsts maksimālās temperatūras dienas rekordi ir 27…29 grādu robežās,” norāda Bricis.

Kamēr diennakts vidējā temperatūra ir virs +15 grādiem, ilgst meteoroloģiskā vasara. Pašreizējās prognozes liecina, ka tā turpināsies līdz septembra vidum.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

 

 

Iepriekšējais rakstsTrešdienas rītā Latviju pāršalkušas ļoti skumjas vēstis
Nākamais rakstsCistiskā fibroze jeb diagnoze, kas izdzēš jaunas dzīvības