Aizvadītajā nedēļā Latvijā ciklonu darbības ietekmē daudz sniga, un saglabājās auksts laiks. Arī jaunā darba nedēļa iesāksies ar ilgstošu snigšanu un puteni, līdz ar to daudzviet sniega segas biezums palielināsies vēl par 10-14 cm. Trešdien ciklona ietekme mazināsies, tomēr palaikam turpinās snigt. Kļūs vēsāks, un naktīs termometra stabiņš daudzviet noslīdēs zem -10° atzīmes, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ciklonam virzoties tālāk uz ziemeļiem, trešdien tā ietekme virs Latvijas mazināsies. Debesis būs mākoņainas, tomēr brīžiem tās skaidrosies. Kaut arī snigšanas intensitāte mazināsies, daudzviet snigs, vietām sniega sega palielināsies par 5 cm. Dominēs lēns līdz mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš, naktī piekrastē mērens līdz mēreni stiprs vējš pūtīs no ziemeļrietumiem, rietumiem, brāzmās pastiprinoties līdz 15-17 m/s. Minimālā gaisa temperatūra naktī gaidāma -4…-8°, piekrastes rajonos saglabājoties siltākam gaisam, tur -2…-4°. Dienā gaiss iesils līdz -2…-6°, piekrastē +1…-3°.

Nedēļas otrajā pusē debesis brīžiem skaidrosies, un nokrišņu būs mazāk. Ceturtdien un piektdien vietām vēl būs novērojama snigšana. Arī gaidāma vēja pierimšana. Gaisa temperatūra, salīdzinot ar nedēļas sākumu, ievērojami pazemināsies, naktīs vietām termometra stabiņam pietuvojoties -15° atzīmes, bet dienās maksimālā gaisa temperatūra ir gaidāma -5…-10°, vietām -1…-6°.

Pēc šī brīža prognozēm, brīvdienas aizritēs bez ievērojamiem nokrišņiem, tomēr svētdien priekšpusdienā valsti no rietumiem iespējams sasniegs jauna nokrišņu zona. Šajās naktīs termometra stabiņš noslīdēs zem -10° atzīmes austrumos, un arī dienās nebūs siltāk par 0°, vien jūras piekrastē gaiss iesils par vēl dažiem grādiem.

Iepriekšējais rakstsPēc godīgas Olgas atbildes intervētāja paliek “uz pauzes” – VIDEO
Nākamais rakstsSvētdienas vakarā ar brīdinājumu klajā nāk valsts ceļu uzturētājs