Leģendārā Dailes teātra aktrise Mirdza Martinsone pirms augusta vidū gaidāmās dzimšanas dienas izdevumam “Privātā dzīve” atzīst – prieku par to aizēno domas par straujo cenu kāpumu un gaidāmajiem komunālo pakalpojumu rēķiniem ziemā.

Skatuves leģenda, kura 16. augustā svinēs 71. dzimšanas dienu, izdevumam atzīst – šobrīd visas domas aizņem situācija Ukrainā un arī Latvijas drošība, tāpat ir bažas par ziemā gaidāmajiem apkures rēķiniem un cenām veikalos, kas skar arī viņu.

Aktrise norāda, ka viņas ienākumi nav tik lieli, lai varētu atļauties atpūsties ārzemēs un par cenām neuztraukties. Arī ticības valdības solījumiem par atbalstu esot maz.

Ikdienā Martinsone daudz laika pavada savās mājās Pārdaugavā, dodas pastaigās zaļumos, lasa grāmatas un klausās labu mūziku. Aktrise atzīst, ka ir vienpate un viesus uzņem reti, tikšanos labāk aizstāj ar telefona zvanu, jo aizvien ievēro Covid-19 piesardzības pasākumus. Un ne velti – slimība lēnām atkal uzņem apgriezienus.

Nereti gan viņa dodas pāris dienu ilgos izbraucienos uz Latgali pie radiem, kā arī tiekas ar saviem bērniem, kuri dzīvo netālu. Zemessardzē iestājies gan dēls, gan viņa draudzene, tādēļ arī aktrise lūkojusies pēc iespējas pievienoties dzimtenes sargiem – sak, varbūt ir kāda nodarbe, kur viņa vēl var būt noderīga, piemēram, runas kursi. 

Uzaicinājumu spēlēt kādu lomu teātrī šobrīd gan neesot, bet viņa apzinās, cik lielu darbu paveikusi karjeras laikā un viņai vairs nekas nevienam nav jāpierāda. Viņa gan neslēpj – ja sekotu kāds piedāvājums filmēties, neatteiktos.

Plašāk izdevuma “Privātā dzīve” 26. jūlija – 1. augusta numurā!

Iepriekšējais rakstsLielas pārmaiņas pazīstamā Dailes teātra aktiera Dzelzīša dzīvē
Nākamais rakstsAlveja – aptieka vienā augā. Kā tā var palīdzēt?