Leģendārais Dailes teātra aktieris Pēteris Liepiņš (78) izdevumam “Kas jauns” atklāti pastāstījis par smago slimību, kas jau gadu nav ļāvusi kāpt uz skatuves.

Aptuveni pirms gada skaļi izskanēja ziņa, ka Pēteri Liepiņu piemeklējušas nopietnas veselības problēmas, tādēļ viņa lomas steigšus pārņēma kolēģi. Viņš neslēpa, ka situācija ir nopietna, tomēr cerēja jau šī gada sākumā atgriezties uz skatuves. Viņš toreiz neatklāja, kas tieši noticis, tomēr bija optimisma pilns un atzina, ka šī ir pirmā reize skatuves mūžā, kad viņš ilgāku laiku nav uz skatuves. Tas, diemžēl, nav noticis arī pēc vesela gada, tomēr Liepiņa vārds lasāms izrādes “Pavasaris” dalībnieku sarakstā, kuras pirmizrāde iecerēta 18. decembrī.

Aktieris izsaka cerību, ka atgriešanās izdosies un pateicas gan dakteriem, kas viņu “dabūjuši uz pekām”, gan Dailes kolēģiem un vadībai, kas nav viņu aizmirsuši un regulāri sazinās. Piedāvājuši arī praktisku palīdzību, bet to gan neesot pieņēmis – visu nepieciešamo sarūpējot tuvinieki.

Liepiņš saka, ka kopā ar kundzi Maiju nodzīvoti jau 53 gadi, bet šis bijis pilnīgākais – gan Covid-19 dēļ, gan veselības problēmu spiestās “apstāšanās” dēļ. Viņš neslēpj, ka juties slikti gan fiziski, gan morāli, un tieši sieva palīdzējusi šo smago brīdi izturēt.

Aktieris atklāj, ka krietnu laiku pavadījis slimnīcā. Pēkšņi saslimis ar plaušu karsoni, bet tikai pēc laika izrādījies, ka vaina ir citur. To meklēja vairākus mēnešus, šajā laikā aktieris “izgājis caur visiem iespējamajiem aparātiem”. Bijušas pat aizdomas par plaušu vēzi, gājis pat uz radioloģiju, bet audzēja nav. Aizbraucis pat pie dziednieces, tad nokļuvis cita laba daktera rokās un, visbeidzot, noskaidrojies, ka viņam ir izstaigāta tuberkoloze. Viņam nav ne jausmas, kur šo slimību saķēris, bet ārstēšanās prasījusi vairākus mēnešus un noslēgusies tikai šajā vasarā.

Slimības dēļ zaudējis 20 kilogramus svara, aktieris nevēlas pārāk “plivināties apkārt”, viņš norāda. Sapotējies tikai nesen, jo pirms tam veselības stāvokļa dēļ ārsti nav ieteikuši. Tagad viņš atgūst formu, lai gan esot problēmas ar ēstgribu. Viņš smej, ka jāēd vairāk, lai cilvēki nesabīstas, viņu ieraugot.

Vēlēsim leģendārajam aktierim veselību!

Visu materiālu lasiet 26. oktobra – 1. novembra izdevumā “Kas jauns”!

Iepriekšējais raksts“Iespējams, Jums atlicis dzīvot vien dažus mēnešus” Bijušā policijas ģenerāļa Ķuža cīņa ar ļaunu slimību
Nākamais rakstsPopulāra LTV žurnāliste ar ģimeni “lokdauna” dēļ grasās pamest valsti