Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 26. oktobra plkst. 6.30 līdz 27. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 28 izsaukumus – desmit uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi. Traģiski bojā gājuši divi cilvēki.

Šonakt plkst. 02.21 tika saņemts izsaukums uz Brīvības gatvi Rīgā, kur ar atklātu liesmu dega neapsaimniekotas ēkas pirmais stāvs 400 m2 platībā, otrais stāvs 300 m2 platībā un jumts 300 m2 platībā. Kopējā degšanas platība – 1000 m2. Plkst. 07.40 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 22.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Ludzas novada Isnaudas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji glābēji no smagās automašīnas atbrīvoja cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Notikuma vietā, izmantojot absorbentu, sakārtota ceļa braucamā daļa un plkst. 01.21 darbs notikumā noslēdzās.

Vakar pusdesmitos no rīta ugunsdzēsēji glābēji devās uz Rēzeknes novada Lendžu pagastu, kur no ūdenstilpes izcēla bojāgājušo, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem un pēc desmitiem darbu notikumā noslēdza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega sodrēji divu ēku dūmvados, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, elektrības vadi, izolācija un drošinātājs, elektrības sadales skapis un četros gadījumos atkritumi.

Iepriekšējais rakstsDiemžēl piektdienas rīts sācies ar traģiskām vēstīm
Nākamais rakstsNotverts viens no ietekmīgākajiem narkotiku izplatītājiem Latvijā