Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki Jelgavas novadā aizturēja trīs personas par mēģinājumu no kravas automašīnas nozagt dīzeļdegvielu. Kriminālproces ietvaros tika veikta kratīšanas, kuru laikā automašīnā un personīgajās mantās tika atrastas narkotiskās vielas. Divām personām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt vienai – ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, un turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Jelgavas novada Valgundes pagastā kravas transportlīdzekļa „Volvo” vadītājs pusstundu pēc pusnakts pamanīja, ka ap viņa automašīnu notiek aizdomīga rosība, un vīrietis nekavējoties sazinājās ar Valsts policiju. Likumsargi nekavējoties ieradās norādītajā adresē, kur aizdomās par degvielas zādzības mēģinājumu no transportlīdzekļa aizturēja 1983. un 1979. gadā dzimušus vīriešus un 1981. gadā dzimušu sievieti.

Par notikušo tika sākts kriminālprocess un policisti veica kratīšanu neatliekamības kārtībā. Vienas personas personīgajās mantās tika atrasti un izņemti 21,366 g amfetamīna un arī no automašīnas „Vauxhall Vivaro” salona tika izņemta un atsavināta baltas krāsas pulverveida viela, kuras narkotisko un psihotropo vielu sastāvu un precīzu svaru šobrīd skaidro ekspertīzē.

Abi vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par dažāda rakstura noziedzīgiem nodarījumiem un viņiem ir piemērots bargākais drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt sievietei ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu, un kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Iepriekšējais rakstsDiemžēl jaunā nedēļa sākusies ar ļoti skumjām ziņām
Nākamais rakstsAtklājas skumja patiesība par Gulbenes pusē likvidēto brūno lāci