Šī gada 17. septembrī Eurojackpot komūnu pāršalca ziņa, ka kāds Latvijas iedzīvotājs, uzminot 5 skaitļus, laimējis 93058,10 eiro. Septembra beigās laimētājs pieteicās.

Tas ir 43 gadus vecs rīdzinieks, kurš strādā celtniecības materiālu ražošanā un pa tālruni izklausās ļoti aizņemts darbā, taču atrada brīdi telefonsarunai. Viņš pastāstīja, ka loterijās piedalās apmēram trīs gadus un parasti izvēlas Vikinglotto, Eurojackpot vai Keno. Skaitļus vienmēr izvēlas pilnībā pēc nejaušības principa.

“Es esmu pētījis un ekselī pierakstījis vēsturiski izkritušos skaitļus. Mēģināju skatīties sakarības, bet nonācu pie secinājuma – nekādu sakarību nav. Tāpēc kaut ko mēģināt izskaitļot nav nekādas jēgas. Bumbiņai atmiņas nav,” viņš dalās pārdomās. Arī skaitļi, kas viņam atnesa lielo laimestu, bijuši “totāla nejaušība” – līdz šim tiem nebija nekādas nozīmes laimētāja dzīvē.

Par laimestu viņš uzzināja izlozes dienas vakarā. Mājās bijis viens pats, īsi pirms pusnakts iegājis latloto.lv un secinājis, ka ir laimējis. “Prieks un gandarījums bija, bet nekādas vētrainas emocijas nepieredzēju,” viņš atceras, “laikam esmu vecs un pieredzējis. Protams, tā ir vērā ņemama naudas summa, bet neteiktu, ka ļoti liela. Būtu vēl viens cipars – tad, protams, cita lieta!”

Itin nevienam par laimestu viņš neteiks un plāno ieguldīt aktīvos. “Pieturos pie teorijas, ka jāiegulda nevis pasīvos, piemēram, automašīnā, bet aktīvos. Tāpēc mans plāns ir vērtspapīri. Bet, atklāti sakot, līdz šim nav bijis laika kārtīgi visu apdomāt. Vēl par piemiņu varētu iegādāties kādu pulksteni, kas ar laiku nezaudē vērtību. Tādi, protams, ir ļoti dārgi, bet šoreiz – varētu.”

Iepriekšējais rakstsDiemžēl trešdienas rīts nācis ar skumju vēsti
Nākamais raksts“Latvijas Sirdsdziesma” pēc vadītāja Gunta Skrastiņa nāves izplata paziņojumu