Pārdošanas un konsultāciju uzņēmuma Southwestern Advantage ikgadējā balvu pasniegšanas ceremonijā Nešvillā, ASV Latvijas studenti atzīti par vieniem no labākajiem pārdevējiem. Piektais labākais pārdevējs bija Latvijas students Toms Jančevskis no Babītes, kurš, pārdodot mācību grāmatas, nopelnīja ap 60 tūkstošiem eiro. Rīgas Tehniskā universitāte ieguva augsto 6. vietu starp 247 universitātēm.

Aizvadītajā vasarā 140 Latvijas studenti trīs mēnešu laikā pārdeva rekordapjomu ar izglītojošām grāmatām kopumā 3,2 miljonu eiro vērtībā. Trešdaļa Latvijas dalībnieku bija no Rīgas Tehniskās universitātes, kas sasniedza sesto labāko rezultātu starp universitātēm no visas pasaules. Starp TOP 25 iekļuva arī  biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola RISEBA un Latvijas Universitāte.

Labākais individuāls rezultāts bija Tomam Jančevskim, kas kļuva par piekto labāko pārdevēju Southwestern Advantage uzņēmumā, vasaras laikā spējot pārdodot mācību grāmatas teju 150 000 eiro vērtībā un nopelnot ap 60 000 eiro.

“Priecājos un novērtēju, ka ik gadu arvien vairāk latviešu studentu gūst panākumus Southwestern vasaras programmā. Protams, esmu gandarīts būt par Latvijas labāko pārdevēju, taču nav noslēpums, lai sasniegtu savu mērķi, ir neatlaidīgi jāstrādā, jāņem vērā Southwestern mentoru ieteikumi, jo viņi iemāca labākās pārdošanas prasmes un metodes,” pieredzē dalās Toms Jančevskis.

Par labāko pirmā gada dalībnieku no Latvijas kļuva Artis Grigalis no Ķekavas, kura personīgā peļņa sasniedza gandrīz 15 000 eiro, dodot viņam augsto astoto vietu visā uzņēmumā.

Īpašu apbalvojumu par sava personiskā veiksmīgā biznesa veidošanu “The Freddie” saņēma Laine Kalēja, kas piedalās Southwestern programmā jau vairāk nekā 10 gadus: “Es biju ļoti patīkami pārsteigta, saņemot šo balvu. Freddies balva Southwestern programmā ir kā Oskars kino industrijā. Un, ja godīgi – es nejūtos, ka šī balva ir tikai man – šī balva ir visai mūsu bāzei Euphoria Latvia. Tas ir komandas darbs ar daudziem ļoti centīgiem, motivētiem studentiem, kuri vēlas sasniegt lielus mērķus dzīvē un ir gatavi izkāpt ārpus komforta zonas, lai iemācītos un augtu kā personības.”

Pagājušajā vasarā Latvijas studenti strādāja 12 dažādos štatos un arī Ontario provincē Kanādā. Brīvajās nedēļas nogalēs studenti ceļoja un apmeklēja vietējās nozīmes apskates vietas. Viena no populārākajām atpūtas aktivitātēm studentu vidū ir apmeklēt vietējos atrakciju un ūdens parkus. No apskates vietām iecienīts ir Lielais kanjons Arizonas štatā, Niagāras ūdenskritums un Jeloustounas nacionālais parks.

Studenti no Latvijas uz ASV, lai piedalītos Southwestern Advantage studentu programmā, pirmo reizi devās 2001. gadā. Šobrīd tā ir kļuvusi par vienu no veiksmīgākajām studentu organizācijām visā Baltijā, sniedzot studentiem starptautisku pieredzi gan darbam, gan turpmākajai dzīvei.

Southwestern Advantage studentiem iespēju apgūt uzņēmējdarbības un pārdošanas prasmes, mācoties no starptautiski atzītiem pasniedzējiem, piedāvā jau kopš 1868. gada. Katru gadu uzņēmums sniedz prakses un vasaras darba iespējas aptuveni 2000 studentiem no 40 valstīm.

Iepriekšējais rakstsMisāni izdos Latvijai: Ģimene nāk klajā ar paziņojumu
Nākamais rakstsMūziķis Edgars Kreilis iekļūst Lietuvas “The Voice” finālā