Turpinot nākamās paaudzes 5G tīkla attīstību un jaunāko tehnoloģiju ieviešanu tīkla infrastruktūrā, tādējādi uzlabojot tīkla veiktspēju, “Bite Latvija” naktī no 9. uz 10. septembri ārpus Rīgas un naktī no 10. uz 11. septembri Rīgā veiks tīkla sistēmas modernizācijas darbus kopumā 343 bāzes stacijās. Līdz ar to abās naktīs plkst. 2.00 var būt novērojami traucējumi tīkla darbībā līdz piecām minūtēm. Šobrīd visā Latvijā “Bite Latvija” tīklu veido 1073 bāzes stacijas, un “Bite Latvija” 5G tīkls ir jau pieejams 65 % Latvijas iedzīvotāju, līdz gada beigām plānojot to palielināt līdz 75 %. Svarīga vēsts izplatīta “Bite Latvija” klientiem

Saskaņā ar šonakt plānotajiem tīkla uzlabošanas darbiem plkst. 02.00 “Bite Latvija” veiks tīkla sistēmas modernizāciju ārpus Rīgas, savukārt naktī no 10. uz 11. septembri pārējā Latvijas teritorijā, kā rezultātā naktīs var rasties pārrāvums 3G tīklā līdz pat 5 minūtēm. Iespējams būs nepieciešama tīklam pieslēgtās ierīces restartēšana, ja pārrāvuma gadījumā ierīce automātiski nepieslēgsies tīklam.

“Tīkla sistēmas modernizācijas darbi ietver jaunāko programmatūras versiju instalēšanu, kas ir ierasta prakse gan telekomunikāciju nozarē, gan jebkuras tehnoloģijas darbības uzturēšanā. Līdz ar atjauninājumiem tiks uzlabota tīkla veiktspēja, tai skaitā balss un datu pārraides kvalitāte, turklāt jaunāko atjauninājumu ieviešana ļaus efektivizēt un samazināt arī elektrības patēriņu 5G tehnoloģijas izmantošanai, tādējādi nodrošinot videi draudzīgāku tehnoloģiju darbību,” skaidro “Bite Latvija” Radiotīkla nodaļas vadītājs Aleksandrs Beļajevs.

Turpinot attīstīt nākamās paaudzes “Bite Latvija” tīklu, kā arī klientu vajadzībām pielāgotus modernus risinājumus, līdzīgi darbi lokālā mērogā septembra mēnesī tiks veikti arī citviet Latvijā. Lai mazinātu neērtības klientiem, arī turpmāk tīkla uzlabošanas darbi notiks galvenokārt naktīs.

Jautājumu gadījumos aicinām zvanīt uz “Bite Latvija” informācijas tālruni: 1601.

Par “Bite Latvija”

“Bite Latvija” ir numur viens elektronisko sakaru un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmums Latvijā ar savu valsts mēroga optisko infrastruktūru un nākamās paaudzes 5G tīklu fiziskajām personām un biznesa klientiem. “Bite Latvija” jau teju 20 gadus nodrošina mūsdienīgus, inovatīvus, klientu vajadzībām atbilstošus mobilo sakaru pakalpojumus, balss zvanus, nākamās paaudzes 5G tīklu, optisko internetu, “Go3” televīziju un integrētus IKT risinājumus biznesa klientiem.  

Viena no “Bite Latvija” vērtībām ir rūpes par cilvēkiem, tāpēc 2024. gadā uzņēmums ir apņēmies veicināt cilvēku ar funkcionāliem traucējumiem aktīvu iesaisti sociālajā dzīvē, darba tirgū, sabiedrībā un jo īpaši profesionālajā un brīvā laika sportā. Ejot uz šo mērķi, “Bite Latvija” un “TV3 Group Latvija” līdz 2028. gadam būs Latvijas Paralimpiskās komitejas ģenerālsponsori, sniedzot būtisku finansiālu un informatīvu atbalstu 1 000 000 eiro apmērā, tādējādi palīdzot mūsu parasportistiem sasniegt mērķus un stiprināt paraolimpiešu kustību, vienlaikus ceļot parasporta popularitāti un iedvesmojot pārējos.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsAstoņi upuri… Aizvadītas ilgā laika periodā traģiskākās brīvdienas
Nākamais rakstsNegaidīti atliek “Lielo sēņu izstādi” Dabas muzejā