Latvijas ielu vingrošanas “tēvs” Māris Šlēziņš, kurš šo sporta veidu padarījis populāru arī pasaulē, šobrīd atrodas Spānijā. Bija plānots, ka viņš ar draudzeni tur uzturēsies līdz meitas mācību gada beigām, bet mācības tagad ir atceltas, savukārt ģimene jau divas nedēļas sēž četrās sienās – Covid-19 pandēmijas dēļ situācija Spānijā ir dramatiska, bet ierobežojumi – ļoti stingri.

Māris stāsta, ka viņu reģionā izrakstītas jau vismaz 81 000 soda kvītis par neatļautu atrašanos uz ielas, sodi ir bargi – no 600 eiro. Drīkst doties tikai uz veikalu, bet atpakaļ ar čeku, lai policistiem nerastos ne mazākās aizdomas par ārā došanās iemeslu.

Māris zina gana daudz cilvēku, kuri šajā laikā pastiprināti lieto alkoholu un cieš no depresijas. Protams, sēdēt tikai mājās ir grūti, bet Māris iesaka mazāk skatīties ziņas, vairāk kaut kādas pozitīvas lietas, ēst veselīgi un iespēju robežās sportot. Šlēziņš atzīst, ka “Spānija ir priekšā Latvijai”, ar to domājot vīrusa izplatību un slimnieku skaitu. Māris stāsta, ka miruši arī jauni cilvēki – nav tā, ka slimība skartu tikai vismaz 65 gadus vecus un vecākus cilvēkus.

Ielu vingrotājs kaunina tos, kuri “Instagram” vaimanā, cik daudz cilvēku ir pludmalē, bet tur atrodas arī paši. Viņš sociālajos tīklos redz daudz draugu un paziņu, kuri aizvien sporto ārā, pat grupas, izaicina viens otru utt. “Tas aicinājums ir tikai viens – palikt mājās,” no Spānijas saka Māris. Viņš prognozē, ka slimības gaita var kļūt smagāka arī Latvijā, tādēļ visa kustība ārā ir jāierobežo.

 

 

Iepriekšējais rakstsInfektologs: Parādās jau iepriekš paredzētās nelabvēlīgās tendences
Nākamais rakstsSvētdien Igaunijā miruši vēl divi Covid-19 slimnieki