Izdevums “Privātā dzīve” savā 15. septembra numurā aprunājies ar kādreizējo labklājības ministri Dagniju Staķi, kura pusotru gadu pēc ģimenes traģēdijas atgriezusies darba frontē universitātē. Starp citu, viņa ir arī topošā Rīgas mēra Mārtiņa Staķa mamma un lielākā atbalstītāja.

Jau vēstīts, ka 2018. gada 29. decembrī automašīna “Toyota”  diennakts tumšajā laikā notrieca četrus gājējus gados, kuri šķērsoja ielu neatļautā vietā. Sirmgalvji bija ceļā uz mazdēla koncertu Dzintaros.

Dagnijas Staķes vīrs Juris gāja bojā notikuma vietā, bet vīratēvs Gunārs nomira slimnīcā. Smagas traumas guva arī Dagnijas dēla Andreja sievas abi vecāki. Tikai šobrīd abi daudzmaz tikuši pie veselības, norāda Staķe.

Viņa pati stāsta, ka pēc traģēdijas nebija jau laika ieslīgt dziļās sērās, jo jaunā paaudze jāsūta skolās, dzīve turpinājās. Tiesa, neesot dienas, kad mazdēls nepieminot vecvectētiņu. “Kad tu zini, ka tas ir nenovēršams, ka tā būs, tad pierodi, un zaudējums varbūt tiek pieņemts vieglāk. Bet kad tas notiek pēkšņi… Nevienam ko tādu nenovēlēt. Mums jau tas viss turklāt bija dubultā.” Ekspolitiķe atzīst, ka kopš tā laika Ziemassvētku viņai nav.

Plašāk lasiet 15. septembra izdevumā “Privātā dzīve”!

Iepriekšējais rakstsSvētdiena sākusies ar vēl kādu skumju vēsti
Nākamais rakstsBaltijas jūrā incidentā iekļuvis pasažieru prāmis