Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 10. oktobra plkst. 6.30 līdz 11. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 77 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 40 uz glābšanas darbiem, bet 22 izsaukumi bija maldinājumi.

Papildinot otrdien sniegto informāciju, glābēji ziņo – plkst. 03.37 tika saņemts izsaukums uz Siguldas novada Inčukalna pagastu,  kur dega divstāvu dzīvojamā māja 70 m2 platībā un vieglā automašīna 1 m2 platībā. Dzēšanas darbu laikā tika atrasts bojāgājušais. Plkst. 12.04 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šogad ugunsgrēki prasījuši 51 dzīvību, bet no ūdens izcelti 98 miruši cilvēki.

Plkst. 16.42 tika saņemts izsaukums uz Ropažu novada Ropažu pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja cilvēku, kurš bija iespiests automašīnā un viņu nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Izmantojot absorbentu, tika sakārtota ceļa braucamā daļa un plkst. 22.12 darbs notikuma vietā tika pabeigts.

Plkst. 15.04 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bauskas novada Vecumnieku pagastu, kur, ieslēdzot autocisternas skaņas signālu un telefoniski sazinoties, palīdzēja cilvēkam, kurš bija apmaldījies mežā, atrast izeju. Plkst. 15.45 darbs notikumā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega divas saimniecības ēkas, sodrēji divu ēku dūmvados, graudu kalte ar graudiem, trīs vieglās automašīnas, celtņa kabīne, divi elektrības stabi, elektrības sadales skapis, sadzīves mantas, kamīna aizdedzināšanas materiāls un trīs gadījumos atkritumi.

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz 16 izsaukumiem, kur sazāģēja nolūzušus vai aizlūzušus kokus.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 11. oktobris
Nākamais rakstsNo šodienas ātrāk par 90 km/h drīkst braukt tikai vienā posmā Latvijā