Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 5.jūlija plkst. 6.30 līdz 6.jūlijam plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 55 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēku, 24 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Pirmdien īsi pirms pusnakts ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka Mārupes novada Babītes pagastā, saskaņā ar aculiecinieku informāciju, cilvēks devies peldēties, bet nav iznācis krastā. Veicot vietas apsekošanu, cilvēks netika atrasts, bet vakar, piesaistot ugunsdzēsējus glābējus ūdenslīdējus, cilvēks tika atrasts, izcelts krastā un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Ap plkst. 11.00 saņemts izsaukums uz Kuģu ielu Rīgā, kur no ūdenstilpes nepieciešams izcelt bojāgājušu cilvēku. Notikuma vietā pirms VUGD ierašanās, cilvēku izcēla Rīgas pašvaldības policijas darbinieki.

Atbilstoši VUGD statistikai, šogad no ūdens izcelti jau 50 miruši cilvēki, 21 no viņiem kopš peldsezonas sākuma 15. maijā. Vēl 43 cilvēki dzīvību zaudējuši ugunsnelaimēs.

Plkst. 17.01 VUGD saņēma izsaukumu Madonas novada Lazdonas pagastā, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas otrajā stāvā deg dzīvoklis un starpstāvu pārsegums 20m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji, ar izbīdāmo kāpņu palīdzību, no otrā stāva izglāba cilvēku. Divi cilvēki saviem spēkiem evakuējās pirms VUGD ierašanās. Plkst. 20.19 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 11.41 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Bērzaunes ielu Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka piecstāvu neapsaimniekotas ēkas otrajā stāvā deg ventilācijas šahta 70m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 20 cilvēki. Plkst. 13.55 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Vakar no rīta plkst. 7.28 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Peldu ielu Liepājā, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Tā rezultātā no kravas automašīnas degvielas bākas uz ielas noplūda degviela apmēram 150 metru garumā. Lai ierobežotu degvielas noplūdi kanalizācijā, tika izveidoti apvaļņojumi, bet degvielas savākšanai tika izmantota grants un absorbents. Glābšanas darbi noslēdzās plkst. 08.51.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, sausā zāle, papeļu pūkas, niedres, meža zemsedze, puķu pods, motocikls, kravas automašīna, mikroautobuss, trīs vieglās automašīnas, neapsaimniekota ēka un trīs garāžas.

Iepriekšējais rakstsDiemžēl trešdiena sākusies ar skumju ziņu
Nākamais rakstsPārējai ģimenei guļot, Zemgalē no mājām aiziet mazs bērns