Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 13.jūlija plkst. 06.30 līdz 14.jūlija plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 91 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 53 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpēm izcēla divus bojāgājušus cilvēkus – Bauskas novada Iecavas pagastā no dīķa un Talsu novada Balgales pagastā no ezera. Izceltie bojāgājušie tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Valsts policijas darbiniekiem.

Vakar plkst.14.21 tika saņemts izsaukums Rēzeknē, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg ēkas ceturtā un piektā stāva dzīvokļu balkoni un sadzīves mantas – katrs 1,5m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja astoņus cilvēkus. Dzīvokļos nebija uzstādīti dūmu detektori.  Plkst.15.15 ugunsgrēks tika likvidēts. 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega vieglā automašīna, četros gadījumos sausā zāle, divos gadījumos labības rugāji, trīs gadījumos piededzis ēdiens, puķu kaste pie loga, divi balkoni, trīs gadījumos atkritumi, kūtsmēsli, meža zemsedze, divos gadījumos elektrolīnijas balsta stabs, neapsaimniekota ēka.

Saistībā ar negaisa un stiprā vēja radītajiem postījumiem vakar, laika posmā no plkst.15.20 līdz šī rīta plkst.06.00, tika saņemti 23 izsaukumi. Galvenokārt, tika novākti nolūzuši koki no ceļu braucamās daļas. Rīgā vienā gadījumā koks bija uzkritis trim automašīnām. Savukārt Salaspils novada Salaspils pagastā nolūzuši koku bija uzkrituši uz autobusu pieturas un palīgēkas, kā arī bija norauta daļa no divstāvu mājas jumta.

Plkst.15.00 tika saņemta informācija, ka Lielvārdē upē apgāzusies laiva ar pieciem cilvēkiem. Šoreiz glābšanas darbus nebija jāveic, jo notikuma aculiecinieki ar laivām bija nogādājuši cilvēkus krastā, kur tie tika nodoti pašvaldības policijas darbiniekiem.

VUGD atgādina – ievērojiet piesardzību atpūtā pie un uz ūdens! Neapvienojiet atpūtu pie ūdens ar alkohola lietošanu un pārvietojoties ar ūdens transporta līdzekļiem papildu drošībai uzvelciet glābšanas vestes!

Plkst.08.36 VUGD saņēma izsaukumu uz Balvu novada Balvu pagastu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Glābjamais sazinājās ar Valsts policijas darbiniekiem un informēja, ka dzird autotransporta sirēnas un pats iznācis no meža.

VUGD atgādina – atcerieties par drošību, kad dodaties uz mežu vai purvu! Ņemiet līdz pilnībā uzlādētu mobilo tālruni, lai apmaldīšanās gadījumā varētu izsaukt palīdzību, zvanot 112!

 

Iepriekšējais rakstsRīdziniece laimē sešiem cipariem rakstāmu naudas summu – VIDEO
Nākamais rakstsLiela nelaime notikusi Kauguru pludmalē – VIDEO