Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 10. janvāra plkst. 6.30 līdz 11. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 43 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi. Ugunsgrēki prasījuši vēl trīs cilvēku dzīvības, kopējam bojā gājušo skaitam gada pirmajās 10 dienās sasniedzot deviņus.

Plkst. 5.41 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Mārupes novada Salas pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamā māja 216m2 platībā un blakus esošās mājas jumts 50m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no abām mājām evakuējas seši cilvēki. Plkst. 8.42 ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās ugunsgrēka likvidācijas darbi.

Pusčetros naktī VUGD saņēma informāciju no Jēkabpils pašvaldības policijas, ka Jēkabpils novada Salas pagastā applūst trīsstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas teritorija. Notikuma vietā konstatēts, ka applūdis piebraucamais ceļš un ūdens līmenis turpina strauji celties. Ar iedzīvotājiem tika pārrunāta iespējamā bīstamība un nepieciešamība evakuēties. Ugunsdzēsēji glābēji evakuēja divus cilvēkus, bet pārējie mājas iedzīvotāji atteicās evakuēties. Arī blakus esošās divstāvu daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji no evakuācijas atteicās.

Plkst. 00.33 VUGD saņēma informāciju, ka Augšdaugavas novadā ar atklātu liesmu deg vienstāva ēka. Notikuma vietā konstatēts, ka deg dzīvošanai pielāgota saimniecības ēka 80m2 platībā. Dzēšanas darbu laikā ugunsdzēsēji glābēji atrada divus bojāgājušos. Vēl viens cilvēks ugunsgrēkā cieta. Ierodoties ugunsdzēsējiem glābējiem, cietušais jau atradās netālajās mājās un ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja viņu nogādāt līdz NMPD mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 04.38.

Plkst. 14.10 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Madonas ielu Jēkabpilī, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu koka dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg veranda, koridors un ārsiena 50m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas pašu spēkiem evakuējās četri cilvēki, no kuriem viens ugunsgrēkā cieta. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 16.32.

Plkst. 13.49 VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpils novada Salas pagastā ir daļēji applūdusi teritorija pie vairākām mājām. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivu un glābšanas dēli no divām mājām kopumā evakuēja trīs cilvēkus, bet no trešās mājas cilvēks evakuēties attiecās. Ugunsdzēsēju glābēju darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 16.03. Savukārt, puspiecos vakarā Jēkabpils novada Krustpils pagastā ugunsdzēsēji glābēji no applūdušas teritorijas izglāba suni. Mājas iemītniece jau iepriekš bija nokļuvusi drošībā.

Plkst. 13.08 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Krāslavas novadu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka vienstāva dzīvojamā māja jau deg ar atklātu liesmu un tai ir iebrucis jumts, kā arī liesmas jau izplatījušās uz blakus esošo šķūni. Kopējā degšanas platība bija 121m2. Dzēšanas darbu laikā, pārmeklējot sabrukušās konstrukcijas, ugunsdzēsēji glābēji atrada bojāgājušo. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 17.53.

Plkst. 10.44 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Zandartu ielu Rīgā, kur piecstāvu ēkā izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkā ir spēcīgs sadūmojums un nekavējoties tika uzsākta cilvēku glābšana. Plkst. 12.49 ugunsgrēks, kur ceturtajā stāvā dega sadzīves mantas 10m2 platībā, lokalizēts. Ugunsdzēsēji glābēji ar glābšanas masku palīdzību no piedūmotās ēkas izglāba 19 cilvēkus, bet evakuēja 15. Pirms glābēju ierašanās saviem spēkiem no ēkas evakuējās 24 cilvēki. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks. Plkst. 14.22 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība īsi pēc plkst. 17.00 bija nepieciešama Rīgā, kur Daugavas upē bija iekritis cilvēks. Ar glābšanas dēļa palīdzību ugunsdzēsēji glābēji cilvēku nogādāja krastā un nodeva NMPD mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji divu ēku dūmvados, elektrības kabelis, elektriskais sildītājs un mēbeles, vieglā automašīna un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Iepriekšējais rakstsNopietni brīdina par laiku tuvākajās stundās
Nākamais raksts“Latvijas Radio 2” pasniedz skaistu dāvanu Maestro Paulam