Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19. janvāra plkst. 06.30 līdz 20. janvāra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi. Divi cilvēki ugunsgrēkos zaudējuši dzīvību.

Plkst.05.35 saņemts izsaukums uz dzīvojamo māju Ziemeļu rajonā Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka degšana notiek sešstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī, kur dega sadzīves mantas 25m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot glābšanas maskas, no piedūmotās ēkas piektā stāva izglāba trīs cilvēkus, kā arī suni un trīs kaķus. Degošajā dzīvoklī tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Plkst.07.41 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.02.59 VUGD steidzās uz Dundagas novadu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamā māja 120m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba piecus cilvēkus. Plkst.07.02 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšana.

Plkst.14.42 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Liepājas ielu Ludzā, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka automašīna nobraukusi no ceļa un ietriekusies citā vieglajā automašīnā, kā rezultātā notika aizdegšanās 2m2 platībā. No degošās automašīnas pirms VUGD ierašanās tika izcelts viens cilvēks, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Plkst.15.50 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteinerā, starpstāvu pārsegums, vasarnīca, divas pirtis, saimniecības ēka, vieglā automašīna, sodrēji divu ēku dūmvados un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 115 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši pieci cilvēki un viens gājis bojā. Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 317 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 114 par ātruma pārsniegšanu, seši par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā  un četri par agresīvu braukšanu, vēsta Valsts policija.

Traģiskais negadījums reģistrēts Latgales reģionā. 19. janvārī pulksten 14:40 Ludzā, Liepājas ielā, 1951.gadā dzimis vīrietis, vadot transportlīdzekli Honda CRV nobrauca no ceļa braucamās daļas, uzbrauca uz gājēju pārejas , pēc kā turpinot kustību uzbrauca virsū elektroskaitītāja skapim, piemājas žogam un krūmiem, aizķerot stāvošu automašīnu Volvo V40 un uzbraucot virsū akmenim. Sadursmes rezultātā automašīna Honda CRV aizdegās. Notikuma vietā operatīvi ieradās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un vairāk nekā 40 minūtes veica visas nepieciešamās darbības, lai glābtu vīrieša dzīvību, taču, diemžēl, tas neizdevās un vīrietis notikuma vietā mira. Iespējams, vīrietim bija radušās pēkšņas veselības problēmas, kā rezultātā arī notika ceļu satiksmes  negadījums. Par doto faktu ir uzsākts kriminālprocess un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, lai noteiktu vīrieša nāves cēloni.

 

Iepriekšējais rakstsJau nedēļu meklē Nītaures pusē mīklaini pazudušo autoservisa īpašnieku, aizdomas par ļaunāko – VIDEO
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 21. janvāris