Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16. februāra plkst. 06.30 līdz 17. februāra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 45izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst.18.11 tika saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Vērēmu pagastu, kur ražošanas objektā bija eksplodējis viens no diviem putekļu bunkuriem. Objektā bija nostrādājusi arī ugunsaizsardzības sistēma. Pirms VUGD ierašanās no blakus ēkas bija evakuējušies 40 cilvēki. Notikumā cietušo nav. Otrajā bunkurā notika gruzdēšana 50m2 platībā. Plkst.19.55 ugunsgrēks tika lokalizēts un plkst.21.44 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.17.27 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu mājas dzīvoklī dega sadzīves mantas 5m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. No ēkas tika evakuēti trīs cilvēkiem, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.20.44 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.15.48 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur daudzstāvu mājas dzīvoklī dega sadzīves mantas 3m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks. Plkst.16.19 ugunsgrēks tika likvidēts. Dūmu detektors dzīvoklī nebija uzstādīts.

Plkst.15.35 tika saņemts izsaukums Bauskas novadā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pagrabā dega sadzīves mantas un skaidu briketes kopumā 30m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot glābšanas maskas, no piedūmotās ēkas izglāba astoņus cilvēkus, savukārt deviņi cilvēki bija evakuējušies pirms VUGD ierašanās. Plkst.20.32 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina: esiet piesardzīgi, izmantojot apkures ierīces un iekārtas, kā arī esiet īpaši uzmanīgi, kad izmantojat atklātu uguni mājokļos! Visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, turklāt privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu! Dūmu detektors ar skaļu skaņas signālu vēstīs par telpās izveidojušos sadūmojumu, lai varētu laikus evakuēties no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Iepriekšējais rakstsSmaga avārija uz Liepājas šosejas, policija nāk klajā ar paziņojumu
Nākamais rakstsPazīstamā aktrise Lūriņa-Egliena sarīko tēvam āra “ballīti”; iejaucas policija