Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 17. oktobra plkst. 6.30 līdz 18. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 17.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Aviācijas ielu Jelgavā, kur vienstāva ražošanas ēkā dega slīpēšanas iekārta 0,5 m2 platībā. Dzēšanas darbus, izmantojot ugunsdzēsības aparātus, bija uzsākuši ēkas darbinieki. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no telpām evakuējās 17 cilvēki. Plkst. 17.59 darbs notikumā tika noslēgts.

Divos pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ulbrokas ielu Rīgā, kur no dīķa izcēla cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Trijos pēcpusdienā darbs notikuma vietā noslēdzās.

Vakar no rīta, plkst. 07.14 saņemts izsaukums uz Bauskas novadu, kur vienstāva daudzīvokļu dzīvojamās mājas vienā no dzīvokļiem dega sadzīves mantas 5 m2 platībā. Pārmeklējot telpas, atrasts bojāgājušais. Notikušā apstākļus noskaidros Valsts policija. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 08.44.

Atbilstoši VUGD statistikai, šogad ugunsgrēki prasījuši 53 dzīvības, bet no ūdens izcelts 101 bojāgājušais.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega skaidu kalte un ciklons, starpstāvu pārsegums un jumts, sodrēji divu ēku dūmvados, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, četras vieglās automašīnas un elektrības vadi.

Iepriekšējais rakstsIlgi gaidīts notikums dziedātājas Samantas Tīnas dzīvē
Nākamais rakstsJaunu informāciju izplatījis tirgotājs “Lidl”