Nedēļas sākumā lielā daļā valsts sniga un sniega segas biezums vietām valsts austrumos sasniedza pat 15 cm. Tāpat pieturējās neliels sals, un uz ūdenstilpēm veidojās ledus. Ja darba nedēļas vidū nokrišņu bija mazāk, tad nedēļas izskaņā daudzviet sagaidīsim stipru sniegu. Valsts lielākajā daļā gan naktīs, gan dienās gaisa temperatūra saglabāsies zem 0° atzīmes.  Šī brīža prognozes liecina, ka no nākamās nedēļas vidus Latvijā sagaidīsim kārtīgu salu – naktīs termometra stabiņam vietām pazeminoties pat līdz -15° atzīmei, vēsta LATVIJAS VIDES, ĢEOLOĢIJAS UN METEOROLOĢIJAS CENTRS.

Arī brīvdienās pieturēsies neliels sals, laiks būs pelēcīgs un sniegots. Naktī uz sestdienu tikai vietām nedaudz snigs, bet dienas laikā stipri snigs valsts austrumos – tur sniega segas biezums palielināsies par 5-7 cm. Arī naktī uz svētdienu gaidāma stipra snigšana, līdz ar to sniega sega kļūs tikai biezāka. Tā kā gaidāma stipra snigšana, aicinām ikvienu sekot līdzi arī aktuālajai brīdinājumu informācijai lapā https://bridinajumi.meteo.lv/. Brīvdienās pūtīs lēns austrumu puses vējš. Naktīs temperatūra būs +1…-6°, arī dienu laikā temperatūra būs līdzīga: +2…-5° . 

! Šajā nedēļas nogalē daudzviet tiks iedegtas svētku egles un svinēta Pirmā advente, tā kā joprojām laika apstākļi būs ziemīgi un gaidāms neliels sals,  aicinām ikvienu, dodoties ārā, saģērbties siltāk. Dodoties ceļā, jāņem vērā, ka ir gaidāms sniegs, līdz ar to braukšanas apstākļi var būt apgrūtinātāki. 

Nākamās nedēļas sākumā debesīs mākoņu joprojām būs daudz, vietām, galvenokārt valsts austrumu un centrālajos rajonos, gaidāms sniegs. Naktīs gaisa temperatūra nebūs zemāka par -5°, dienu laikā temperatūra lielākoties būs -2…+3° robežās. 

Pēc šī brīža prognozēm, nedēļas vidū, pastiprinoties anticiklona ietekmei, kļūs sausāks, Latvijas teritorijā ieplūdīs aukstāka gaisa masa un termometra stabiņš strauji sāks slīdēt uz leju, naktīs temperatūrai pazeminoties pat līdz -15°. 

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 25. novembris
Nākamais rakstsNo ārstniecības iestādes Vidzemē pazudušais vīrietis atrasts miris