Lai gan baltā putna gaļa tiek uzskatīta par vienu no veselīgākajiem dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktiem, to apvij dažādi mīti un stāsti, kas spēj iedvest bailes pat pārliecinātiem gaļēdājiem. Vai tiešām putnu audzētāji tos baro ar hormoniem un antibiotikām? Šo un vēl daudzus mītus pavārgrāmatā “Cāļa gaļas ēdieni” skaidro putnu fabrika “Ķekava” un recepšu portāls Bonappetit.lv.
Latvieši prot un mīl gatavot, un cāļa gaļa ir produkts, kas iekarojis stabilu vietu latviešu virtuvēs. Tā ir ātri pagatavojama un iederas ikviena cilvēka uzturā, kurš vēlas piekopt veselīgu dzīvesveidu. Starp visiem gaļas veidiem cilvēki aizvien vairāk apzināti meklē tieši cāļa gaļu un aizvien lielāku uzmanību pievērš, lai tā būtu ar Latvijas izcelsmi.
Sadarbībā ar recepšu portālu Bonappetit.lv un zīmolu PF “Ķekava” ir radīta grāmata “Cāļa gaļas ēdieni”, kas ne vien iepazīstina ar jaunām un gardām receptēm, bet arī sniedz informāciju par izplatītākajiem pieņēmumiem, kas dzirdēti par Latvijā audzēto cāļa gaļu.
Ja PF “Ķekava” grāmatas tapšanas gaitā rūpējusies par mītu izskaidrošanu, tad recepšu autors, portāls Bonappetit.lv, radījis ēdienus kulināru fantāzijas rosināšanai, kas paver jaunu skatu uz cāļa gaļas produktu izmantošanu gastronomijā. Savukārt izdevniecība “White Book” to visu apkopojusi grāmatā, kas noderēs ikvienam, kam ēdiena gatavošana nav tikai pienākums vai nepieciešamība.