Vai karstums sasniegs arī Latviju. To raidījums “Panorāma” otrdienas vakara tiešraidē vaicāja LTV laika ziņu redaktoram Tomam Bricim. Kādas ir prognozes, vai arī mēs šovasar varētu piedzīvot karstumu līdz 40 grādiem?

Sinoptiķis skaidro, ka pagaidām izskatās – karstums Latviju nesasniegs. Gaisa masas lēni virzās austrumu, ziemeļaustrumu virzienā. Ceturtdien Kurzemē gaidāmi +27…+30 grādi, piektdien šāda gaisa temperatūra būs lielākajā valsts daļā. Vietām piekrastē vēsāks.

Nedēļas nogalē ieradīsies negaisa mākoņi un gaisa temperatūra pazemināsies, turpinoties mērenai vasarai. Laiks nebūs tiks vēss kā aizvadītajās brīvdienās, tomēr liels karstuma vilnis nav gaidāms.

Piemēram, Zviedrijā ceturtdien un piektdien gaidāmi pat +37 grādi. Runājot par Lielbritānijā pārsniegtajiem +40 grādiem, pirms 10-20 gadiem tas nebūtu pat iedomājams, atzīst sinoptiķis. Piemēram, Rīgā augstākā jebkad fiksētā gaisa temperatūra ir +34.5 grādi.

 

Iepriekšējais raksts“No prieka pat iekliedzos!” Jaunā māmiņa Jelgavas pusē pēkšņi tikusi pie prātam neaptveramas naudas summas
Nākamais rakstsTrešdienas rītā saņemtas traģiskas vēstis