Nekas tā nesilda miesu un dvēseli kā sātīgs, garšīgs mājas ēdiens. Dziedātāja Katrīna Dimanta kliedē ziemas saltumu Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska virtuvē, kur gatavo vistas un dārzeņu sacepumu producentam un mūziķim Andrim Matsonam. Vakariņas pa lēto: dziedātāja Katrīna Dimanta gatavo vistas un dārzeņu sacepumu

Katrīna Dimanta savā virtuvē ir galvenais un vienīgais pavārs. Pašas virtuve – pašas noteikumi! Tāpēc Katrīna cenšas sev maksimāli atvieglot gatavošanu: viņa iepērkas reizi nedēļā, pērk to, kas izdevīgāk, un izvēlas produktus, kuri var ilgāk saglabāties svaigi.

Ikdienā Katrīna mēģina rast labu līdzsvaru starp “garšīgi” un “veselīgi” – ēd to, kas viņai garšo, bet arī seko līdzi ēdiena uzturvērtībai. “Man patīk gatavot zupas. Viesiem parasti pagatavoju uzkodas vai kādu gaļas ēdienu – cepeti, lazanju,” atklāj Katrīna.

Viņas pašas visu laiku mīļākais ēdiens ir steiks, un bez gaļiņas neiztikt arī šoreiz – dziedātāja gatavo vistas un dārzeņu sacepumu, ar ko cienāt producentu un mūziķi Andri Matsonu.

Noskaties video un iedvesmojies lētai un gardai maltītei arī tu!

 

Vistas un dārzeņu sacepums

 

2 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 45 min

Izmaksas kopā: 4,31 eiro

Cena par porciju: 2,15 eiro

 

Nepieciešams:

3 vārīti kartupeļi;

250 g cāļu krūtiņas filejas Rimi;

200 g burkānu kubiņu un zirnīšu maisījuma Rimi;

200 g ziedkāposta.

 

Bešamela mērcei:

300 ml piena Rimi Smart;

50 ml eļļas;

10 g universālā garšvielu maisījuma Rimi Smart;

1 ēdamk. miltu;

1 kūtī dēta ola Rimi;

100 g Holandes siera Rimi;

sāls, pipari pēc garšas.

 

Pagatavošana

Novāri kartupeļus ar visu mizu un sarīvē sieru.

 

Pagatavo Bešamela mērci: Katlā lej eļļu, pieber universālo garšvielu maisījumu un pievieno ēdamkaroti miltu. Samaisi visu kopā un pasildi. Pievieno 300 ml piena un maisi, līdz mērce sabiezē.

Sagriez smalkāk ziedkāpostu, nomizo novārītos kartupeļus un sagriez kubiņos, pievieno burkānu kubiņu un zirnīšu maisījumu. Sagriez vistu kubiņos. Samaisi visas sastāvdaļas kopā un pievieno nedaudz sarīvēto sieru.  

Bešamela mērcei pievieno vienu olu, samaisi. Visu masu pielej klāt dārzeņu – vistas maisījumam.

Liec masu cepamtraukā, uzber pāri palikušo,  sarīvēto sieru un liec cepties 190 grādos 20–25 minūtes. Pasniedz siltu. 

 

Par Rimi Latvia

Rimi Latvia ir vadošais pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmums Latvijā ar vairāk nekā 130 dažādu formātu veikaliem visā Latvijā (Rimi Hyper, Rimi Super, Rimi Mini un Rimi Express).  Kopš 2019. gada darbību uzsācis arī Rimi e-veikals, nodrošinot ērtu produktu iegādi internetā un piegādi vairākos Latvijas reģionos. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 5800 darbinieku. Rimi misija ir atbalstīt veselīgas un videi draudzīgas izvēles, padarot katru dienu arvien labāku mūsu pircējiem. Rimi Latvia ir daļa no uzņēmuma Rimi Baltic, kas apvieno vairāk nekā 305 Rimi veikalus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Vairāk: https://www.rimi.lv/

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Vēlies jaunumus uzzināt ātrāk? Skenē kodu vai uzspied uz tā un pievienojies mums arī Telegram!
Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 5. decembris
Nākamais rakstsŠoruden ceļu satiksmes negadījumos gājuši bojā 11 gājēji