Dziedātāja Žorža Siksnas kalendārs ir aizpildīts jau krietnu laiku uz priekšu, tāpēc daudz brīva laika viņam nav. Tomēr īsu mirkli pirms “Lielā koncerta” 31. maijā Mežaparkā māksliniekam izdodas izbrīvēt brīdi sirsnīgai sarunai. Un kur gan vēl raitāk raisās sarunas, ja ne virtuvē? Rimi šefpavāra Normunda Baranovska virtuvē raidījuma “Vakariņas pa lēto” otrajā epizodē valda tik mājīga gaisotne, ka dziedātājs labprāt runā par mūziku, gaidāmajiem koncertiem, bērnības piedzīvojumiem un iecienītajām garšām. Tikmēr uz grila omulīgi cepas vista ar dārzeņiem. Vakariņas pa lēto: Žoržs Siksna grilē vistas fileju ar dārzeņiem
Dāsni klāts galds iet pie sirds katram māksliniekam, atzīst Žoržs Siksna, kavēdamies atmiņās par piedzīvojumiem uz skatuves un aizkulisēs pirms gadiem divdesmit un šodien.
Viņam patīk iemalkot labu kafiju pirms koncerta, toties sāli un cukuru dziedātājs uzturā nelieto gandrīz nemaz. Tāpēc Normunds Baranovskis ierosina izbaudīt grilēto dārzeņu dabīgo saldumu un to līdzsvarot ar dažām lāsēm balzamiko.
Kamēr Rimi šefpavārs rāda, kāpēc vistai vajadzīgs bagātīgs garšaugu panējums un kādēļ dārzeņus nekad nevajag sālīt pirms cepšanas, Žoržs Siksna atklāj savas mīļākās ābolu šķirnes un ķeras arī pie mizošanas. Kurš uzvarēja garākās mizas izaicinājumā? Un kas par Žorža Siksnas pagatavoto ēdienu sakāms Lielā koncerta režisoram Papa Chi? Skaties “Vakariņas pa lēto” sestdienās plkst. 19.25 kanālā TV3!
Grilēta vistas fileja ar dārzeņiem
4 personām
Pagatavošanas laiks: 30 min
Izmaksas kopā: 10,55 eiro
Par vienu porciju: 2,64 eiro
Sastāvdaļas:
600 g cāļa krūtiņas filejas Rimi;
1 baklažāns;
1 cukīni;
2 paprikas;
200 g ķirštomātu;
1 ēdamkarote Modenas balzametiķa Rimi;
garšvielu maisījums;
sāls;
olīveļļa;
200 g grieķu jogurta bez piedevām Rimi.
Pagatavošana
Cukīni, baklažānu un papriku sagriež vidēji lielos gabalos, pārlej ar eļļu un samaisa. Uzkarsē grilpannu. Nedaudz apgrilē sagrieztos dārzeņus no abām pusēm un liek cepamtraukā. Apgrilē arī ķirštomātus un pievieno pārējiem dārzeņiem. Trauku ar dārzeņiem liek cepeškrāsnī un cep grila režīmā 220 grādos apmēram 12–15 minūtes.
Sagatavo vistas fileju: ar nazi izveido nelielus iegriezumus, sadalot filejas platāko galu. Tad gabalus apviļā garšvielu maisījumā, pārslaka ar eļļu un cep karstā gaisa friterī 200 grādos apmēram 15 minūtes.
Dārzeņiem pēc cepšanas pievieno nedaudz balzamiko. Vistu pasniedz ar dārzeņiem un jogurtu bez piedevām.
Par Rimi Latvia
Rimi Latvia ir vadošais pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmums Latvijā ar vairāk nekā 140 dažādu formātu veikaliem visā Latvijā (Rimi Hyper, Rimi Super, Rimi Mini un Rimi Express). Kopš 2019. gada darbību uzsācis arī Rimi e-veikals, nodrošinot ērtu produktu iegādi internetā un piegādi vairākos Latvijas reģionos. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 5800 darbinieku. Rimi misija ir atbalstīt veselīgas un videi draudzīgas izvēles, padarot katru dienu arvien labāku mūsu pircējiem. Rimi Latvia ir daļa no uzņēmuma Rimi Baltic, kas apvieno vairāk nekā 300 Rimi veikalus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Vairāk: https://www.rimi.lv/