Uzzini, kuru produktu ierobežošana ļaus tavai ādai ilgāk izskatīties veselīgai un starojošai.
CUKURS
Foto:Stuffpoint.com
Tai skaitā saldumi un rafinētie ogļhidrāti (konfektes, maize, makaroni, čipši, kečups u.c.) paaugstina glikozes līmeni asinīs, kas negatīvi ietekmē kologēna un elastīna – būtisko proteīnu, kas ļauj ādai saglabāt tās elastību un struktūru – darbību.
PRODUKTI AR PIESĀTINĀTAJĀM TAUKSKĀBĒM
Foto:Myessntia.com
Tās galvenokārt ir dzīvnieku: zīdītāju un putnu taukos, piena produktos, eļļās un dažādos subproduktos. Šo taukskābju patēriņš palielina sliktā holesterīna koncentrāciju asinīs, kam ir cieša saistība ar sirds un asinsvadu sistēmas slimības, kā arī daudzi speciālisti uzsver, ka tas var izraisīt arī ādas priekšlaicīgu novecošanos, kā arī veicināt dažādu iekaisuma procesu rašanos tajā.
ALKOHOLS
Foto:Builtean.com
Pārmērīga alkohola lietošana var nelabvēlīgi ietekmēt ādas stāvokli, tā, piemēram, kļūst ievērojami sausāka. Turklāt alkohola lietošana var pastiprināt brīvo radikāļu veidošanos organismā, kas izraisa šūnu bojājumus un mutācijas, veicinot ādas novecošanos, jo noārda elastīna šķiedras, bojā ādas šūnu ģenētisko materiālu, līdz ar to tā vairs nespēj pilnvērtīgi darboties, atjaunoties un ģenerēt ādai tik nepieciešamās vielas.
TAVAI ZINĀŠANAI!
Kolagēns ir proteīns jeb olbaltumviela, kas veido ādas pamatstruktūru. Ik gadu šīs vērtīgās vielas rezerves samazinās par ~ 1%, āda kļūst plānāka, zūd tās tvirtums un elastība, kā rezultātā parādās pirmās grumbiņas.
Elastīns ir ādas dabīgais proteīns, kas padara ādu elastīgu un tvirtu.
Āda sastāv no ~ 75% kolagēna un ~ 4%) elastīna, kā arī citām vielām.
Rūpēsimies par mūsu skaistumu un veselību!