Sinoptiķi Jānis Trallis un Toms Bricis sociālajos tīklos brīdina par spēcīgu negaisu trešdien, kas nesīs līdzi arī lielgraudu krusu un spēcīgu lietu.

“Trešdien, 30. augustā, atkal Latviju pārstaigās stipri negaisi. Stipri negaisi nav gaidāmi visā Latvijā, bet būs vietas, kur tie nesīs stihijas – stipru vēju, intensīvas lietusgāzes un lielgraudu krusu. Prognozēt precīzas vietas, ko skars stiprs negaiss, nav iespējams agrāk kā stundu vai dažas stundas pirms tā ierašanās,” raksta Bricis.

“No dienvidiem tuvojas ciklons un siltā atmosfēras fronte, trešdien un naktī uz ceturtdienu gaidāma aukstā fronte. Daudzviet stipras lietusgāzes, lokāli iespējami plūdi, vietām negaiss atnesīs lielu krusu un vētru. Lielākie riski trešdienas pēcpusdienā un vakarā, vēl arī naktī uz ceturtdienu valsts centrālajā un austrumu daļā, bet ļoti stipras lietusgāzes iespējamas visā Latvijā,” raksta Trallis, vēlāk piebilstot: “Prognozes par to, ka lielākais postoša negaisa risks būs trešdien Latvijas austrumu daļā, sākot ar pēcpusdienu, nav mainījušās, bet jau šonakt un trešdienas rītā negaiss vietām var atnest vētru un lielu krusu, mākoņu virzība no dienvidiem uz ziemeļiem.”

 

 

 

Iepriekšējais rakstsDārgākais dzērājšoferiem konfiscētais auto piedzīvo milzu pārmaiņas un dosies uz Ukrainu
Nākamais raksts“airBaltic” nākamvasar piedāvās 11 jaunus maršrutus