Jau straujiem soļiem tuvojas laiks, kad ikviena ģimene steigs sarūpēt visu nepieciešamo, lai pavadītu svētkus gan ar gardu maltīti, gan ar pārdomātām kopā būšanas aktivitātēm. Lai ziemas sirsnīgākos svētkus aizvadītu bez lieka uztraukuma, “Maxima Latvija” dalās 5 ieteikumos, kā savlaicīgi plānot pirkumus un ko ņemt vērā pirms došanās uz veikalu.

 

Iedvesmojies maltīšu idejām un izskati ledusskapja saturu

Pirms dodies uz veikalu izskati sava ledusskapja saturu un ieplāno, ko svētkos celsi galdā un kā jau iegādātos produktus varētu iekļaut savā svētku mielastā. Iedvesmai vari aplūkot veikalu mobilo aplikāciju recepšu piedāvājumu klāstu. Piemēram, “Maxima” aplikācijas sadaļā “KoĒst?” ir īpaši izdalītas receptes gan pēc sarežģītības pakāpes, gan pēc produktu un maltītes veida. Šādi ieekonomēsi savu laiku un padarīsi iepirkšanās procesu mērķtiecīgāku.

Kad esi sarūpējis svētkiem nepieciešamos produktus, pievērs uzmanību to uzglabāšanai. Piemēram, dārzeņus uzglabā ledusskapja apakšējā kastē, kur ir vairāk mitruma, savukārt vidējos plauktos uzglabā piena produktus, turpretim gaļu novieto ledusskapja aizmugurē, kas ir visvēsākā daļa. Atceries – gaļu ievieto hermētiskos maisiņos, lai izvairītos, ka tās sula izplūst ledusskapī!

Plāno veikala apmeklējumu un izskati akcijas piedāvājumus

Plānojot veikala apmeklējumu, nosaki savu budžetu un atceries divus zelta likumus – nāc uz veikalu paēdis un pirms veikala apmeklējuma sastādi iepirkuma sarakstu. Nereti tieši spontāni veikala apmeklējumi noved pie nepārdomātiem pirkumiem un pārlieku daudz produktiem, kurus nevar izlietot pirms to derīguma termiņa beigām. Pirms došanās uz veikalu apskati tā mājas lapā, bukletā, kā arī mobilajā aplikācijā aktuālos akcijas un ilgtermiņa piedāvājumus, kas ļauj būtiski ietaupīt. Ja vēlies iegādāties dažādu kategoriju produktus, kā arī parūpēties par dekorēšanas elementiem vai Ziemassvētku dāvanām, plašāku piedāvājumu atradīsi lielāka formāta veikalos, kuros ir bagātīgs elektropreču klāsts, apģērbs un apavi, skaistumkopšanas preces un virkne citu produktu. Turklāt, lai izvairītos no cilvēku burzmas, iegādājies nepieciešamo laicīgi un ņem vērā, ka vislabākais iepirkšanās laiks ir no rīta, kad ir papildināti preču plaukti veikalos.

 

Seko līdzi pirkuma summai

Svētku iepirkšanās laikā nereti tiek piekrāmēti pilni groziņi un rati ar produktiem, savukārt, kad nonāc pie kases, tikai tad ieraugi pirkuma kopsummu. Lai tā nenotiktu un iekļautos atvēlētajā budžetā, seko līdzi groziņa kopsummai. Pateicoties tehnoloģijām, vairs nav nepieciešams kalkulators vai izmaksu rēķināšana galvā, jo tagad vari sekot budžetam “Maxima” aplikācijā ar “Skenē pats” funkciju. Tā ir pieejama visos “XX” un “XXX” formāta veikalos un ļaus uzreiz skenēt produktus un likt tos iepirkuma maisiņā. Tādējādi ietaupīsi laiku pie kases un varēsi sekot līdzi pirkuma kopsummai, kā arī iegūtajai atlaidei. Turklāt tas palīdzēs izvērtēt, vai bez kādas preces, kas ielikta groziņā, vari iztikt, jo budžets jau iztērēts, vai arī tieši otrādi – iegādāties papildu produktus.

Svētkiem nepieciešamais – viena klikšķa attālumā

Ja vēlies sagatavoties svētkiem, neizejot no mājas, izmanto internetveikalu sniegtās priekšrocības un ar pāris klikšķiem piepildi savu iepirkuma grozu gan ar pārtikas, gan ar nepārtikas produktiem. Piemēram, internetveikalā Barbora.lv vari iegādāties iemīļotākos produktus un akcijas preces ar “Paldies” karti no veikala “Maxima” sortimenta. Šādi atvieglosi savu iepirkšanos, jo pilnos iepirkumu maisiņus atvedīs līdz pat mājas durvīm Rīgā, Rīgas rajonā, Jūrmalā, Ikšķilē, Ķekavā, Olainē, Salaspilī, Liepājā, Siguldā. Turklāt vari piepildīt iepirkuma groziņu, veikt pasūtījumu neatkarīgi no veikala darba laika un saņemt to savā vēlamajā laikā. Šis ļaus ātri un ērti plānot pirkumus, kā arī parādīs aktuālo groziņa kopsummu.

Izmanto lojalitātes programmu labumus

Papildu iknedēļas akciju piedāvājumiem veikalos pircējiem ir pieejami arī dažādi lojalitātes programmu piedāvājumi – tādā veidā ir iespējams produktus iegādāties krietni izdevīgāk. Pārliecinies, vai tev ir pieejama atlaižu karte digitālā vai fiziskā formā, jo tā nereti ļaus ne tikai ieekonomēt līdz pat vairākiem desmitiem eiro, bet arī uzkrāt naudu savā lojalitātes kontā. Turklāt, ja svētku laikā ir arī tava dzimšanas vai vārda diena, ar “Maxima” veikala “Paldies” karti saņemsi individuāli izstrādātus piedāvājumus. Ņem vērā, ka šogad vari iepriecināt arī tos cilvēkus, kuriem tas visvairāk nepieciešams, jo uzkrātos “Paldies” punktus vari arī noziedot labdarībai.

 

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 13. decembris
Nākamais rakstsHoroskops trešdienai, 13. decembrim