“Maxima” ir pirmais mazumtirdzniecības tīkls Latvijā, kur šonedēļ pārdošanā nonākuši Latvijas dārzeņu audzētāja “Mārupes Siltumnīcas” audzētie lapu salāti, kas pērnā gada izskaņā tika iesēti jaunajās lapu salātu siltumnīcās. 0,7 hektāru platībā uzbūvētā modernā siltumnīca turpmāk nodrošinās lapu salātu audzēšanu visa gada garumā, tādējādi sniedzot iespēju Latvijā audzētus salātus “Maxima” veikalos iegādāties ne tikai vasaras, bet arī ziemas mēnešos.

“Mārupes Siltumnīcās” audzētie lapu salāti janvāra otrajā pusē būs pieejami “Maxima XX” un “Maxima XXX” veikalos. Audzētajam apjomam palielinoties, lapu salāti pakāpeniski būs nopērkami “Maxima” veikalos visā Latvijā. Pircējiem būs iespēja iegādāties divu veidu Latvijā audzētus lapu salātus – zaļos un krāsainos.

“Latvijā audzētu augļu un dārzeņu nodrošināšana “Maxima” pircējiem ir viena no mūsu prioritātēm. Esam lepni, ka varam būt pirmie, kas sniegs unikālu iespēju kraukšķīgus lapu salātus iegādāties ne tikai vasaras siltajos mēnešos, bet arī ziemas vidū. Papildus iespējai mūsu pircējiem piedāvāt svaigākos un kvalitatīvākos produktus, jāatceras, ka, ikdienas uzturā iekļaujot vairāk zaļumu, mēs bagātinām savu organismu ar būtiskiem vitamīniem un uzturvielām. Īpaši svarīgi tas ir tieši gada aukstajā laikā, tāpēc aicinu ikvienu regulāri papildināt savas ikdienas maltītes ar svaigiem dārzeņiem un augļiem,” norāda  “Maxima Latvija” kategoriju vadības un iepirkumu direktors Edvīns Lakstīgala.

“Esam gandarīti, ka dārzeņu tirgus ir augošs gan apjoma, gan sortimenta ziņā. Iedzīvotāji arvien vairāk pievērš uzmanību tam, lai iepirkumu grozā tiktu iekļauti Latvijai raksturīgi dārzeņi un augļi, kas ir būtiska ikdienas ēdienkartes sastāvdaļa. Garša, krāsa un svaigums – tā var raksturot mūsu jaunos lapu salātus. Mūsu audzētās šķirnes priecē ar rievotām, mazām lapiņām, kas katrā kumosā rod kraukšķīgu tekstūru. Lapu salāti būs ne tikai lieliska bāze salātiem, bet labi derēs arī uzkodu un burgeru pagatavošanai, kā arī ēdienu dekorēšanai,” stāsta holdinga “Ezerkauliņi Agro” zīmolvedības un komunikācijas projektu vadītāja Laura Kļaviņa.

Jaunajās “Mārupes Siltumnīcās” audzēto zaļo un krāsaino lapu salātu cena “Maxima” veikalos ir 1,69 eiro. Lapu salāti tiek sēti un audzēti kūdras substrātā, kā rezultātā netiek izmantoti plastmasas podiņi. Vienlaikus īsais piegādes ceļš no siltumnīcas līdz “Maxima” veikaliem visā Latvijā garantē lapu salātu svaigumu un kvalitāti.

Iepriekšējais rakstsKā rūpēties par miega kvalitāti? Iesaka klīniskā farmaceite
Nākamais rakstsVai ziemā mēdzat aizdzīvoties mājās? Padomi, ko darīt